Atenţie, se deschid cărţile! Sosește în stație Metroul Literaturii Spaniole

Ambasada Spaniei la Bucureşti, cu sprijinul Metrorex şi al editurii Polirom, a lansat weekendul acesta cea de-a doua campanie de promovare a literaturii spaniole, în reţeaua de metrou a capitalei.

Pe magistralele 1 şi 3 ale subteranului bucureștean a intrat în circulaţie metroul literaturii spaniole, în care sunt expuse afişe cu texte literare ilustrate. Fragmentele sunt extrase din operele unor cunoscuţi scriitori spanioli, interpretate de ilustratori din Spania şi România.

Poster Tangoul Vechii Gărzi

Poftiți în vagoane pentru o “călătorie în călătorie”!

Campania „Atenţie, se deschid cărţile!”, desfășurată pentru al doilea an consecutiv în România, are obiectivul de a promova literatura oferind călătorilor ocazia să experimenteze scurte momente de lectură, trezindu-le curiozitatea şi creând impresia de „călătorie în călătorie”.

Posterele prezintă fragmente din operele a trei scriitori spanioli de renume mondial – Carlos Ruiz Zafón, unul dintre autorii cei mai citiți în România, decedat în iunie 2020, Arturo Pérez Reverte şi María Dueñas.

Afişele atrag atenţia datorită ilustraţiilor care însoţesc fragmentele, inspirate din operele respective. Pentru această ediţie, ilustratorii selectaţi au fost spaniolii David de las Heras şi Eva Vázquez şi românca Miruna Radovici.

Bucureştenii şi vizitatorii capitalei se vor bucura de literatura spaniolă şi de frumoasele ilustraţii într-un spaţiu mai puţin obişnuit, după modelul unui proiect cultural desfăşurat anual la Madrid. Astfel, metroul devine un loc de întâlnire cu literatura şi artele vizuale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: