SCHIMBĂ POVESTEA Bookzone vrea să doneze 100.000 de cărți grădinițelor defavorizate

La aniversare, librăria online Bookzone, lansează o campanie prin care își propune ca, alături de clienții săi, să contribuie la dotarea grădinițelor defavorizate din Romania oferindu-le cea mai importantă resursă pentru educația celor mici – cărțile.

„An după an, România este pe ultimul loc la consumul de carte în Europa. Cu doar două librării la 100.000 de locuitori, cartea ajunge tot mai greu la cei care au cu adevărat nevoie de toate lecțiile minunate ascunse în copertele unei cărți: copiii.

Noua generație de cititori crește acum… fără cărți, însă nu e momentul să deplângem starea sistemului de educație, ci să acționăm, să ajutăm, să oferim o carte și o șansă copiilor din grădinițele defavorizate din țară. Împreună, putem transmite iubirea pentru carte generației următoare!”, transmit inițiatorii proiectului.

Împreună schimbăm povestea unei generații

Fiecare bibliotecă începe cu o singură carte și, uneori, o poveste poate schimba viața unui copil, mai ales dacă acesta merge la o grădiniță dintr-o comunitate defavorizată, unde nu există cărți noi.

De Zilele Bookzone, librăria își propune să ofere 100.000 de cărți grădinițelor care s-au înscris în program. Pentru fiecare carte comandată pe bookzone.ro în perioada 19-20 decembrie, vom dona 5 cărți unei grădinițe înscrise în program. Toate detaliile despre campanie sunt disponibile aici.

„O donație în cărți ne oferă certitudinea că cei mici vor beneficia cu adevărat de acest cadou multă vreme de acum încolo. În plus, informația prezentată în cărțile donate este extrem de importantă atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice, iar impactul este unul foarte important. Practic, mesajul celor 100.000 de cărți educative, poate ajunge la peste 1 milion de copii și minimum 3000 de educatoare. Dacă reușim să le transmitem celor mici noțiunile de bază privind încrederea în sine, gestionarea corectă a emoțiilor, modul în care se pot raporta la cei de lângă ei și modul în care funcționează obiectele cu care ei interacționează la această vârstă, vom putea considera că misiunea acestei donații a fost pe deplin îndeplinită”, spun organizatorii.

(Credit fotografie principală – Bookzone)


Lasă un comentariu