ECRANIZARE Cartea Oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici, va fi adaptată cu Russell Crowe în rolul principal.

Adaptarea pentru cinema a romanului „The Book of Mirrors” / „Cartea Oglinzilor” a scriitorului român Eugen Ovidiu Chirovici îl va avea în rolul principal pe Russell Crowe, a anunțat ieri autorul pe pagina sa de Facebook.

„În sfârșit, pot să vă dau vestea cea mare: The Book of Mirrors / Cartea Oglinzilor ajunge pe marile ecrane, cu Russell Crowe în rolul principal. Filmările încep în ianuarie, iar premiera va avea loc la festivalul internațional de la Toronto, în septembrie 2023”

melkior.ro

Despre ecranizarea romanului The Book of Mirrors – Sleeping Dogs

Filmul Sleeping Dogs, adaptarea cărții lui Chirovici, va fi debutul regizoral al lui Adam Cooper în echipă cu scenaristul Bill Collage. Cei doi au mai lucrat împreună la blockbusterele „Assasin’s Creed” cu încasări de peste 240 de milioane de dolari la box office și „Exodus: Gods and Kings”, încasări de peste 260 de milioane de dolari.

Russell Crowe îl va juca pe Roy Freeman, un detectiv retras, care suferă de Alzheimer și care ajunge să confrunte consecințele unei investigații din trecut. Un deținut condamnat la moarte, pe care l-a arestat cu zece ani în urmă, își declară nevinovăția.

Freeman este intrigat de provocare, dar în același timp nevoit să se lupte cu boala și să-și păstreze memoria. Îl angajează pe fostul său partener de lucru pentru a-l ajuta să descopere adevărul. Urmează să dezlege împreună o rețea încâlcită de secrete, care îi vor da lui Freeman lumea peste cap.

cartepedia.ro

Despre Eugen Ovidiu Chirovici

Cunoscut sub numele prescurtat E. O. Chirovici, autorul de origine română s-a născut la Făgăraș, a absolvit Academia de Studii Economice din București și a lucrat ca economist la Banca Mondială. Din 1992 a profesat ca jurnalist la Curierul Național și colaborator al canalelor Europa Liberă, BBC și TVR. Este interesat de economie, politică internațională și istorie, publicând cărți în fiecare din aceste domenii. Din 2020, s-a mutat la Florența, dar revine periodic în țară.

Romanul său „The Book of Mirrors” a fost publicat prima dată în limba engleză, după ce fusese refuzat de peste 100 de agenții literare americane. Ulterior, cartea a fost acceptată de o agenție din Anglia care a vândut-o în peste 30 de țări, inclusiv în România. Tradusă în 40 de limbi, The book of mirrors s-a vândut pe plan internațional în peste 400.000 de exemplare.

Cartea oglinzilor, publicată în România de editura Rao, a primit recenzii laudative din partea publicațiilor internaționale precum The Guardian, Sunday Times, The Sun, The Times și The Irish Independent.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: