ȘTIRI După Pulitzer, „Demon Cooperhead”, de Barbara Kingsolver câștigă și Woman’s Prize for Fiction

După ce, la începutul lunii mai, a câștigat Premiul Pulitzer pentru Ficțiune, romanul Demon Copperhead de Barbara Kingsolver a primit ieri Woman’s Prize for Fiction. Cartea este deja în curs de traducere la editura Trei și va apărea în limba română în luna septembrie.

nemira.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Demon Copperhead, Barbara Kingsolver

„Barbara Kingsolver a scris o carte impunătoare, deosebit de puternică și însemnată. Într-un an de ficțiune remarcabilă scrisă de femei, am luat o decizie unanimă privind Demon Copperhead ca fiind câștigătoarea. Strălucitoare și viscerală, este o poveste spusă de o autoare aflată în culmea performanței sale. Cu toții am fost profund mișcați de Demon, de optimismul său blând, de rezistența și de determinarea sa, în ciuda tuturor piedicilor care îi ies în cale.

Un expozeu al Americii moderne, al crizei opioidelor și al tratamentului discriminatoriu aplicat comunităților defavorizate și denigrate, Demon Copperhead abordează teme universale, de la dependență și sărăcie la familie, iubire și puterea prieteniei și a artei. Are un impact emoțional triumfător și este un roman care va rezista testului timpului.”

a declarat președinta juriului Women’s Prize for Fiction Louise Minchin

Demon Copperhead este o reimaginare a romanului David Copperfield de Charles Dickens, petrecută în munții Apalași din Virginia, unde sărăcia stăpânește locurile. Spune povestea unui băiat născut de o mamă singură și adolescentă într-o rulotă, fără alte bunuri în afară de frumusețea tatălui său mort și de părul de culoarea cuprului, un spirit combativ și un talent feroce pentru supraviețuire.

epantofi.ro

Despre Woman’s Prize for Fiction

Misiunea Women’s Prize Trust este aceea de a schimba lumea prin intermediul cărților scrise de femei, deschizând rute noi de lectură și scriere pentru povestitorii și iubitorii de carte.

Organizația caritabilă care desfășoară anual Women’s Prize for Fiction – cea mai mare sărbătoare a creativității feminine din lume de peste două decenii – oferă tuturor femeilor posibilitatea de a-și face auzite vocile și de a-și însuși poveștile, indiferent de mediul în care provin.


Lasă un comentariu