Despre noi

Noi suntem Cleo și Realdo Tokacs, licențiați în Litere, respectiv Științe Politice, mari iubitori de carte și scribi la Răsfoiala. Credem în educație, în bun – simț și în capacitatea oamenilor de a-și depăși limitele sugerate de genetică, familie și societate. Credem că fiecare dintre noi poate deveni mai bun, mai frumos și mai deștept în fiecare zi, cu o condiție. Să citești și să înveți neîncetat!

Împreună avem vreo 60 de ani de lectură. Suntem cititori lacomi și nu ne dăm în lături de la nimic: ficțiune și non-ficțiune, cărți de bucate și romane science – fiction, memorii și cărți de călătorie, cărți de dezvoltare personală și thrillere, povești de dragoste și povești cu dragoni – ne plac și ne bucură toate.

Rasfoiala.com a apărut în noiembrie 2020 și este un jurnal dedicat cărții, lecturii și culturii. Publicăm zilnic articole despre noi apariții editoriale și recenzii de carte nouă. Urmărim îndeaproape reușitele autorilor români, evenimentele culturale, studiile despre carte și lectură și cele mai prestigioase premii literare de la noi și din occident. Scriem despre proiecte filantropice și educative care implică scriitorii și cărțile.

Realizăm interviuri cu scriitori români, texte aniversare despre marii clasici și avem o rubrică dedicată celor mai impresionante biblioteci ale lumii. Nu neglijăm filmele și serialele inspirate de cărți – scriem despre ele de câteva ori pe lună.

Primul nostru eveniment, organizat în mai 2022 în colaborare cu Muzeul Literaturii, de Noaptea Muzeelor, a oferit cărți și experiențe livrești pentru un public de peste 3000 de vizitatori. Anul acesta, am fost prezenți cu recomandări de lectură și la Bookfest – la standul Grup Editorial Trei – editura Pandora M.

Colaborăm ca parteneri media cu Independența Film și edituri cunoscute.

Câțiva dintre autorii noștri preferați sunt John Steinbeck, John Updike, Stephen King, Elizabeth Strout, Haruki Murakami, Javier Marias, Roberto Bolano, Vargas Llosa, Albert Camus, Michel Houellebecq, Jonathan Franzen, Fredrik Backman, Margaret Atwood, iar de la noi – Matei Vișniec, Filip Florian, Sorin Delaskela, Flavius Ardelean, Bogdan Munteanu, Tudor Ganea, Mircea Cărtărescu și Ana-Maria Sandu.

Ne puteți scrie la rasfoiala20 @gmail.com și pe Facebook. Suntem și pe Insta și pe Tik Tok.

 

%d blogeri au apreciat: