SUCCES După ce a vândut prin forțe proprii 2 milioane de volume, un scriitor britanic este primit în lumea editorială

În urmă cu cinci ani, JM Dalgliesh era un tată casnic care trimitea primul său roman polițist către șase agenți literari. Asemeni multor autori, a primit înapoi scrisori de respingere politicoase, încurajări amabile sau nici măcar. Încrezător în talentul său, el a urmat sugestia unui prieten și și-a publicat singur cărțile pe Amazon.

nemira.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Never give up!

Cartea respinsă de editorii britanici, Divided House, publicată și promovată prin eforturi proprii, a devenit primul dintre cele 22 de thrillere polițiste autopublicate, cuprinzând trei serii de romane, vândute în total în peste 2 milioane de exemplare.

Divided House este povestea unui detectiv alcoolic care își caută drumul spre mântuire. Investigând moartea unui fost militar în custodia poliției, el descoperă dispariția unei întregi tinere familii, de care nu pare să-i pese nimănui. Noul caz poate fi șansa de a-și lua cariera și viața de la capăt.

Succesul lui Jason Dalgliesh a atras finalmente atenția celor din industrie, iar scriitorul a fost recent contractat de o editură. Acum literatura lui va ajunge la un număr și mai mare de cititori, datorită vânzării drepturilor de autor la nivel internațional.

Bookouture, divizie a Hachette UK, a achiziționat patru noi titluri ale autorului, care vor fi publicate în anii următori. Rhianna Louise, editoarea sa, a declarat pentru The Guardian:

„Sunt foarte mândră să îl public pe JM Dalgliesh, un autor extrem de talentat, cu o armată de cititori devotați.”

Fără îndoială că succesul scriitorului, confirmat de mii de oameni care i-au cumpărat romanele, a reprezentat un atu în plus pentru publicarea de către editură.

perfect-tour.ro

De la tătic la scriitor de profesie

Înainte să se apuce serios de scris, Dalgliesh, în vârstă de 48 de ani, a lucrat în diverse locuri:

„Nimic care să mă ilumineze spiritual. Am lucrat mulți ani în managementul comerțului cu amănuntul, gestionând parcuri comerciale din afara orașului. Când am scris prima mea carte, eram de fapt un tată care stătea acasă. Soția mea este inginer, așa că avea o slujbă foarte bună. Nu am vrut ca copiii noștri să stea toată ziua la grădiniță. Așa că mi-am părăsit locul de muncă.

Autopublicarea a readus șansele în favoarea mea, pentru că am redobândit controlul.

Întrebat de ce a încheiat un parteneriat cu o editură tradițională, scriitorul a spus:

„Am mers cât de departe am putut merge. Am trei serii de romane polițiste care se descurcă foarte bine, dar când ești independent și faci publicitate predominant în lumea digitală, închizi o mulțime de alte căi unde se află cititorii.”

melimeloparis.ro


Lasă un comentariu