CINEMA După ce a debutat în “Culoarea purpurie” acum 40 de ani, Oprah Winfrey a produs o nouă adaptare a romanului clasic. În curând, la cinema.

Oprah Winfrey și Steven Spielberg s-au reunit pentru a readuce pe marile ecrane „Culoarea Purpurie” într-un nou musical, în regia lui Blitz Bazawule. Noua adaptare a romanului clasic de Alice Walker a avut premiera în America de Nord în ziua de Crăciun, fiind un succes de box-office. Filmul se lansează internațional începând de astăzi, 18 ianuarie 2024. Data la care va apărea și în România nu a fost deocamdată anunțată.

Rolul principal (Celie) este interpretat de câștigătoarea concursului American Idol, Fantasia, care l-a jucat inițial pe Broadway. Între cântăreții care apar în film mai este și Ciara.

nemira.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Succes uimitor la box-office pentru adaptarea romanului de Alice Walker

Culoarea purpurie„, o adaptare vibrantă a cărții devenite un film îndrăgit și musical de succes pe Broadway, a dominat box office-ul din SUA în ziua de Crăciun. Filmul a depășit așteptările, cu 18 milioane de dolari încasate în prima zi. A fost cea mai mare deschidere în ziua de Crăciun pentru un film din 2009 până în prezent și a doua cea mai mare deschidere în ziua de Crăciun din toate timpurile.

Întrebată despre necesitatea de a relua povestea „Culoarea purpurie” aproape 40 de ani mai târziu, Winfrey, care a produs filmul alături de Spielberg, Scott Sanders și Quincy Jones, a spus:

„Atâta timp cât va exista nevoia de autodescoperire, de autodepășire, atâta timp cât va exista nevoia de victorie în viața cuiva, atâta timp cât va exista nevoia ca oamenii să știe cum e să fii iubit, să fii împlinit și să te încrezi în dragostea altcuiva, va fi nevoie de Culoarea Purpurie .”

farmec.ro

Bazat pe romanul lui Alice Walker, câștigător Pulitzer Prize și National Book Award, „Culoarea Purpurie” se petrece la începutul secolului XX și o are ca protagonistă pe Celie, o femeie de culoare din sud, abuzată de tatăl și soțul ei. La trei ani după publicarea cărții, în 1985, Spielberg a regizat și produs o adaptare cinematografică în care au jucat Oprah, Whoopi Goldberg, Danny Glover și Laurence Fishburne. Pelicula a primit 11 nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

Despre romanul Culoarea Purpurie

Celie îi scrie scrisori lui Dumnezeu. Începe la paisprezece ani, ca adolescentă afro-americană care trăiește în Sudul ostil și continuă până când – trei decenii mai târziu – își găsește în sfârșit locul pe Pământ, după o viață plină de abuzuri și de suferință. Culoarea purpurie este un bildungsroman memorabil şi cronica unei familii legate de relaţii complicate, de femei puternice, ură şi dragoste.

Mai mult decât unul dintre cele mai importante romane americane, mai mult decât un clasic al literaturii feministe şi o lectură esenţială a literaturii LGBT, cartea lui Alice Walker este, în primul rând, o poveste despre „sarea pământului“: despre oameni cu bune şi rele, despre relațiile între ei și cu tot ce-i înconjoară.

În 2004, „Culoarea purpurie” a fost adaptat într-un musical nominalizat la premiile Tony, scris de dramaturga Marsha Norman. Producția aclamată de critici a primit 11 nominalizări la premiile Tony. Următoarea adaptare, cea din 2016 a obținut, după cele patru nominalizări la Tony, două dintre premiile de excelență în teatrele de pe Broadway, inclusiv pentru cea mai bună actriță.

Dă-i înainte cu Răsfoiala

CINEMA Emma Stone, Mark Ruffalo și Willem Dafoe în “Sărmane creaturi”, după un roman de Alasdair Gray. În curând în cinema.

FRAGMENT Demon Copperhead, Barbara Kingsolver

CINEMA The Boys in the Boat, cel mai recent film regizat de George Clooney, ecranizare după o poveste unică din istoria sportului

perfect-tour.ro


Lasă un comentariu