CINEMA “Cum să faci sex”, filmul câștigător Un certain Regard la Cannes, pe marile ecrane

Cum să faci sex” / „How To Have Sex”, ovaționat îndelung la Cannes în 2023 și distins cu premiul Un Certain Regard, ajunge în cinematografele din România în acest weekend. Filmul este debutul în lungmetraj al regizoarei britanice Molly Manning Walker.

cartepedia.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Unul dintre cele mai importante filme ale anului 2023

Cum să faci sex este un film despre consimţământ şi presiune sexuală, abordate în poveștile a trei adolescente aflate în vacanță, după examene: petreceri în jurul piscinei, băutură şi experienţe care lasă urme, unele interesante, altele traumatizante. 

Tara (Mia McKenna-Bruce) şi cele două prietene ale ei, Em (Enva Lewis) şi Skye (Lara Peake), trei fete care abia au terminat liceul, pleacă în vacanţă în Malia, capitala petrecerilor şi exceselor din Creta. Pentru fiecare, va fi o vară greu de uitat.

Molly Manning, regizoarea care semnează şi scenariul, spune că şi-a dorit să facă oamenii să vorbească despre subiecte incomode cum este agresiunea sexuală: 

„Am fost agresată când aveam 16 ani şi toată lumea evita subiectul sau îngheţa aerul din cameră când încercam să vorbesc despre el. De fapt, ceea ce trebuie să faci, să treci peste astfel de chestii, e să vorbeşti despre asta”.

perfect-tour.ro

Filmul a fost numit de Vanity Fair „un lungmetraj de debut mai mult decât promiţător, care este o descriere vie şi sfâşietoare a efectelor dispreţului intenţionat şi dezumanizant faţă de femei”.

Filmat în toamna lui 2022 în Creta, în afara sezonului, “Cum să faci sex” a adunat în fața camerelor peste 2000 de tineri figuranţi. TikTok e locul în care echipa a făcut o parte din documentare, de la costumele folosite la cluburile de noapte sau muzica preferată de tineri. Laura Ambler, una dintre actriţele din film, a fost descoperită pe TikTok, iar Lara Peake, (Skye) a convins echipa de casting că îşi merită rolul după ce a creat un cont al personajului ei.

„Cum să faci sex”, distribuit de Independența Film are premiera în cinematografele din România în 17 mai.

Dă-i înainte cu Răsfoiala

FILM “Clubul crimelor de joi” cu Helen Mirren, Pierce Brosnan și Ben Kingsley, după romanul de Richard Osman

CINEMA „Un an dificil”, umor, prietenie și un strop de nebunie, într-o savuroasă comedie franțuzească, din 5 aprilie pe marile ecrane

ECRANIZARE Ewan McGregor este “Un gentleman la Moscova”. Miniseria inspirată de romanul lui Amor Towles va fi difuzată pe platforma Sky Showtime

epantofi.ro


Lasă un comentariu