BOOKFEST În premieră, Book to Screen, eveniment dedicat promovării cărților cu potențial de ecranizare.

La nivel global, ecranizările se numără printre cele mai profitabile producții, iar pasionații de scris își pot transforma ideile și creațiile în potențiale filme sau seriale TV. Pentru astfel de oportunități, s-a creat Book to Screen – Bun de filmat  – un eveniment unic în România, care aduce ocazia unor întâlniri inedite. Acesta va avea loc în perioada 29-31 mai, la Bookfest București 2024, și urmărește să aducă la aceeași masă autori, editori de carte și producători de film și televiziune pentru a discuta posibile ecranizări bazate pe opere literare contemporane. 

cartepedia.ro

Întâlniri între profesioniști din lumea filmului și pasionați

Ziua de miercuri, 29 mai, este rezervată unei serii de ateliere de scenaristică, scriere creativă și studii de caz pe adaptări cinematografice. În cadrul acestor întâlniri, participanții au șansa să învețe de la profesioniști din industrie, precum: Ada Solomon (producătoare de film distinsă cu Ursul de Aur), Cecilia Ștefănescu (scriitoare „Legături bolnăvicioase” și scenaristă) și Cristian Fulaș (autor „Fâșii de rușine”). 

În zilele de 30 și 31 mai, spațiul Book to Screen de la Bookfest București va găzdui întâlniri între cineaști și coordonatorii colecțiilor de literatură română sau autori independenți. 

Scriitorii care dețin drepturile de ecranizare au timp să se înscrie până la data de 24 mai – folosind formularul de pe site-ul Book to Screen. Autorii selectați pentru a-și prezenta ideile în fața invitaților, pe data de 31 mai, vor fi anunțați marți, 28 mai. Autorul cărții alese de acordat de PRO TV pentru ecranizarea sa, va fi răsplătit cu premiul „De la carte la film, respectiv un contract de opțiune a cărții, care include dezvoltarea episodului pilot și suma de 5.000 de euro.

Detalii despre proiect și programul întâlnirilor și evenimentelor „Book to Screen” aici.

Dă-i înainte cu Răsfoiala

BOOKFEST 2024 cheamă cititorii în “Capitala cărților bune”. București, Romexpo, 29 mai – 2 iunie 2024

BOOKFEST 2024 Republica Moldova este țara invitată de onoare a salonului de carte. “Te cuprind, Republica Moldova” este sloganul ediției.

CINEMA “Cum să faci sex”, filmul câștigător Un certain Regard la Cannes, pe marile ecrane

epantofi.ro


Lasă un comentariu