RĂSFOIM SUB BRAD Cărți și daruri pentru cei care vor să trăiască mult și bine

Dacă ai în familie sau printre prieteni un pasionat de sport sau dacă ți-ai propus să arunci capotul de casă în 2022 și să-ți pui mușchii la treabă pentru o viață mai sănătoasă și un look mai sexy, ți-am pregătit câteva sugestii care să te inspire. Și cum la Răsfoiala ne ocupăm mereu de cărți și lectură, iar acum și de sacul lui Moș Crăciun, nu uitați:

Lângă fiecare lucru dăruit, pune și-o carte de răsfoit!

Cărțile care te ridică de pe canapea

Am văzut pe la diverse evenimente și concursuri de alergare standul editurii Preda Publishing, specializată în literatură sportivă, de explorare și aventură. Am citit multe volume de la ei și pot spune cu mâna pe adidași că lecturile acestea m-au motivat să fac sport, fără niciun obicei format anterior sau vreo înclinație în acest sens. Sunt dovada vie că poți să faci orice îți pui în plan, cu un pic de voință și ceva care să te stimuleze.

Eroii alergării

Dacă e vreun autor căruia să îi mulțumesc deoarece a adus ceva bun în viața mea de zi cu zi, acesta este Cristopher McDougall. Cartea sa, Născuți pentru a alerga mi-a dat motivația să mă apuc de alergat la 35 de ani, după ce ultima dată când am făcut vreo formă de sport a fost în gimnaziu, în curtea școlii. Am aflat lucruri incredibile, despre oameni suferinzi de diabet sau care au transplant de inimă și care au reușit să alerge curse de maraton și ultramaraton.

Scris cursiv și antrenant, acest volum dezvăluie o serie de secrete despre corpul uman, despre ce ne face diferiți față de alte mamifere și despre capacitățile noastre neștiute. De asemenea spune povestea unui trib necunoscut din Mexic în care și astăzi alergarea pe distanță lungă este parte din cotidian. Chiar dacă nu ai nicio intenție să faci jogging sau să alergi un maraton vreodată, îți recomand din toată inima să citești și să dăruiești această carte.

După McDougall (care a mai scris și volumul Născuți eroi, despre istoria maratonului și  despre tainele incredibile ale alergătorilor din Creta), am devorat o serie de alte cărți despre fenomenul alergării:

  • Ultramaratonistul lui Dean Karnazes, omul care a alergat (printre altele) 50 de maratoane în 50 de zile în 50 de state americane;
  • Mănâncă și aleargă de Scott Jurek, un performer absolut care împacă reușitele sportive cu o dietă vegană;
  • Drumul către Sparta al aceluiași Dean Karnazes, care spune povestea ultramaratonului Atena – Sparta (246 km de alergare fără oprire) și onorează povestea legendarului Fidipide, mesagerul atenian de la care moștenim proba sportivă de maraton).
  • Sunt aici pentru a câștiga, de Chris Mccormack, multiplul campion mondial Iron Man, de la care aflăm cu surpriză că un pahar de cola pe ultimii kilometri ai cursei face minuni. Să spunem pentru cei care nu știu: campionatul mondial Iron Man este o probă de triatlon organizată în fiecare an în Hawaii și presupune 3.8 km de înot în ocean, apoi 180 km de pedalat pe autostrada ce traversează celebrele “câmpuri de lavă” de pe insula Maui, iar la final 42 km de alergare. Totul fără pauză!
  • Iron War de Matt Fitzgerald, care relatează minut cu minut “cea mai frumoasă cursă alergată vreodată” și rivalitatea între Mark Allen și Dave Scott, două dintre legendele Iron Man.

Eroii muntelui

  • Provocarea înălțimilor de Sir Edmund Hillary ne povestește direct de la sursă, aventura uimitoare a primilor oameni care a cucerit cel mai înalt munte de pe Glob.
  • Prizonier în Carpați de Ken Jones relatează întâmplările adevărate ale unui fost membru în trupele speciale britanice surprins de o avalanșă pe un traseu din munții Făgăraș. La 5 ianuarie 2003, Ken Jones escalada sălbăticia înghețată spre vârful Moldoveanu, când muntele s-a hotărât parcă să îi predea o lecție dură. O luptă fantastică pentru supraviețuire, acest volum bate orice roman de ficțiune și arată că limitele voinței omenești sunt deseori doar în mintea noastră.
  • Dincolo de orizont. Aventuri extreme la capătul lumii cu Richard Parks ne introduce în lumea supraviețuirii și anduranței la Cercul Polar. Oamenii care se avântă în încercări supraumane sunt oameni care caută izbăvirea, dar și un punct de re-start pentru propria existență. Richard Parks este unul dintre ei și ne învață că “orizontul este doar limita câmpului nostru vizual”.

libris.ro

Legendele sporturilor

Colecțiile Preda Publishing cuprind multe alte biografii și povești extraordinare care te stimulează și motivează să vrei mai mult de la tine însuți / însăți. Iubitori ai fotbalului, boxului, automobilismului sau ciclismului, fanii vor fi încântați de lecturi care îi imersează în universul idolilor lor.

Muhammad Ali, Jose Mourinho, Michael Schumacher, Zinedine Zidane sau Pep Guardiola sunt doar cateva dintre legendele sportului pe care le puteți întâlni în aceste volume.

Echipați și gata de treabă

Cadouri de Crăciun pentru persoane active – Decathlon

Lângă cărțile care să-i motiveze pe cei dragi și să îi transforme în supereroii din parc sau de pe poteca de munte se potrivesc foarte bine articole și accesorii sportive. Oferta de Crăciun Decathlon cuprinde câteva mii de idei de cadouri pentru sportivi și persoanele active. De la articolele de iarnă (pantaloni, jachete, încălțăminte, mănuși sau polare) până la produse aranjate pe categorii (idei de cadouri pentru femei, bărbați, copii, articole sustenabile), e greu de crezut că nu poți găsi ceva avantajos pentru cei dragi.

Ponturi:

  • Pentru cei mai puțin familiarizați cu produsele Decathlon, veți vedea că anumite articole au eticheta “primul preț tehnic”. Asta înseamnă că produsul are cel mai bun preț din categoria sa, dar și caracteristicile tehnice și calitative necesare (de exemplu o jachetă de drumeție are anumite cerințe de rezistență la frig, ploaie, vânt, etc. spre deosebire de o jachetă obișnuită).
  • Dacă ai card de fidelitate Decathlon, în această perioadă se dublează punctele de fidelitate (pe care le poți folosi pentru reduceri).
  • Când comanzi online, poți opta pentru click & collect sau pentru livrare la unul dintre cele 2.100 de easy box-uri din toată țara, ca să eviți aglomerația din magazine.

Alimentați cu energie

Nutriție și suplimente pentru cei activi – Elefant

Dacă faci efortul să ieși din casă pentru mișcare și sport, dacă ești bine echipat pentru ceea ce vrei să faci, tot ce îți mai lipsește este combustibilul pentru efortul tău. Poate nu știți, dar pe Elefant se găsesc peste 1.500 de articole de nutriție, accesorii și suplimente. În această perioadă sute de produse sunt incluse în Târgul de Crăciun Elefant cu reduceri de până la 70%.

O atenție specială merită produsele Alevia, un brand românesc de la Fălticeni, producător și distribuitor unde găsiți superalimente, minerale și vitamine, suplimente alimentare și sportive. Suplimentele și vitaminele de la Alevia sunt bune nu doar pentru sportivi, ci și pentru surplusul de energie și protecție de care organismul are nevoie în sezonul rece.

Articolul conține linkuri către librării și magazine online. Prin accesarea lor și plasarea unei comenzi, susțineți activitatea Răsfoiala.com generând un comision. Acest lucru nu modifică prețul produselor comandate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: