NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii februarie 2022

Din lista acestei luni de filme și seriale bazate pe cărți, la Netflix, cele care se remarcă sunt primele două recomandări. “Spune-mi cine sunt” e unul dintre cele mai șocante și cele mai frumoase, simultan, pe care le-am văzut. O poveste impresionantă, de neuitat, a iubirii frățești.

E bine să știi că în fiecare lună, revenim cu o listă nouă de recomandări care include cele mai noi filme inspirate de cărți la Netflix.

Deșertul de gheață (2022)

16+ Dramă, Bazat pe fapte reale
Cu: Nicolaj Koster – Waldau, Joe Cole, Heida Reid
Regia: Peter Flinth

Deșertul de gheață trailer

Deșertul de gheață este o poveste adevărată despre prietenie și puterea remarcabilă a camaraderiei. Filmul este bazat pe autobiografia exploratorului danez Ejnar Mikkelsen, Two against the ice (netradusă în română). Ejnar și partenerul său de expediție, Ernest de Koven Leffingwell, reușesc să descopere dovada că Groenlanda este o singură insulă, dar sunt nevoiți să lupte împotriva unor condiții extreme pentru a supraviețui și a-și spune povestea.

curteaveche.ro

DOCUMENTAR Spune-mi cine sunt (2019)

16+ Documentar
Regia: Ed Perkins

Trailer Spune-mi cine sunt – documentar

Bazat pe autobiografia fraților Alex și Markus Lewis, filmul redă povestea reală a celor doi pornind de la momentul în care Alex își revine, după un grav accident de mașină, dar este amnezic. Se bazează pe geamănul său, Markus, să îi redea identitatea și istoria personală. Un film răvășitor despre dragoste și iertare!

SERIAL De la fereastra mea (2021)

16+ Adolescenți, Dragoste
Cu: Clara Galle, Julio Pena Fernandez
Regizor: Marcal Fores

Trailer De l fereastra mea

Totul a început cu… parola Wi-Fi. Raquel îl urmărește de multă vreme pe ascuns pe Ares, vecinul ei sexy, cu care n-a vorbit niciodată. Oare îl poate face să se îndrăgostească de ea? De la fereastra mea este inspirat de romanul omonim al Arianei Godoy – 50% reducere în 21 februarie de Librex. Godoy este una dintre cele mai populare autoare ale genului, pe platforma online Wattpad.

Nu mă ucide (2022)

16+ Horror, Dragoste
Cu: Alice Pagani, Roco Fasano
Regia: Andrea De Sica

Trailer Nu mă ucide

Nu mă ucide este inspirat de romanul omonim al autoarei italiene Chiara Pallazzo, indisponibil în România. După ce moare împreună cu iubitul în urma unei supradoze, adolescenta Mirta revine la viață singură și descoperă că face parte dintr-o lume violentă și complet necunoscută.

perfect-tour.eu

SERIAL Tânărul Wallander (2020)

16+ Mister, Polițist
Cu: Adam Pallson, Richard Dillane, Leanne Best
Creator: Ben Harris 

Trailer Aproape de mine

Serialul inspirat de protagonistul seriei Inspectorul Wallander a lui Henning Mankel imaginează o variantă a eroului polițist care trăiește în prezent. Proaspăt absolvent de academie, aflat la început de carieră, Kurt investighează primul său caz și trece prin primele experiențe formatoare.

13 ore – Trupele secrete din Bengazi (2016)

16+ Militar, Bazat pe fapte reale
Cu: John Krasinski, James Badge Dale,
Regia: Michael Bay

trailer 13 ore trupele secrete din Bengazi

Inspirată de relatările celor care au luat parte la evenimente, prezentate de Mitchell Zuckhoff în cartea 13 ore, pelicula prezintă în premieră atacul terorist din 2012, care a vizat o unitate militară americană și una CIA din Libia. Doar șase soldați americani au reușit să țină piept atacurilor violente și să recapete controlul asupra instituției, evitând o tragedie de proporții.

SERIAL Secret city (2017)

16+ Mister, Thriller
Cu: Anna Torc, Jacki Weaver

Trailer Secret City Sezon 2

Thrillerul politic este inspirat de romanele scrise de Chris Uhlmann și Steve Lewis (indisponibile la noi). Sub aparenta linişte din Canberra, pe fondul tensiunilor dintre China şi Statele Unite, o tânără jurnalistă, Harriet Dunkley, descoperă un oraş secret al conspiraţiilor care pune în pericol libertatea fiecărui australian.

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

SERIAL În negura nopții Sezonul 2 (2021)

16+ SF, Dramă, Apocaliptic
Cu: Pauline Etienne, Laurent Capelluto
Creator: Jason George

Trailer În negura nopții Sezon 2

În primul sezon, producția belgiană bazată pe cartea SF a lui Jacek Dukaj The old axolotl (indisponibilă la noi), prezintă aventurile supraviețuitorilor unui dezastru climatic, nevoiți să zboare cu avionul noaptea, în căutare de refugiu. Sezonul al doilea îi regăsește pe protagoniști în subteran, singurul loc în care se mai poate trăi.

SERIAL Dulci magnolii Sezon 2 (2021)

13+, Romantic, Drama
Cu: Joanna Garcia Swisher, Brooke Elliot, Heather Headley
Creator: Sheryl J. Anderson

Trailer Dulcile magnolii

Serialul Dulcile Magnolii este bazat pe seria de romane de dragoste a autoarei Sherryl Woods. Urmărește viețile a trei prietene din copilărie, care se susțin reciproc în timp ce jonglează cu dragostea, cariera și familia.

SERIAL Cu mâinile murdare (2019 )

16+ Dramă, Bazat pe fapte reale
Cu: Kim Coates, Anthony LaPaglia 

Trailer Cu mâinile murdare

Cu mâinile murdare este inspirat de cartea de non-ficțiune Business or Blood: Mafia Boss Vito Rizzuto’s Last War (indisponibilă în România), de Antonio Nicaso and Peter Edwards, care descrie ascensiunea și căderea clanului mafiot Rizzuto, în Montreal. Primul sezon al serialului este fidel evenimentelor reale, iar al doilea este ficțiune.

top-shop.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: