INSPIRAȚIE Cadouri de Paști. Fă cadou de Paște o carte!

Cauți inspirație pentru cadouri de Paști sau de Florii? Noi credem că un cadou mai bun decât o carte nu există. În cărți se găsește toată inspirația de care avem nevoie – cea care durează, cea care prinde rădăcini în noi, cea care ne înalță. Și avem mare nevoie de inspirație și modele, mai ales după acești doi ani care ne-au făcut să căutăm binele din noi și din ceilalți mai strașnic ca niciodată.

Și pentru că, înaintea sărbătorii de Paște, e bine să ne pregătim inimile pentru Învierea Domnului, eu aș dărui anticipat. Se spune că gestul contează, dar adevărul e că la fel de importante sunt momentul ales și calitatea cadoului. Mă refer, este evident, sper, nu la valoarea materială a lucrului dăruit, ci la ce semnifică pentru cel care îl primește.

Împăcarea cu tine însuți, Părintele Necula și Părintele Doboș

ro.loccitane.com

Cartea aceasta a atras cei mai mulți cititori care urmăresc Rasfoiala.com, de peste un an de zile, de când existăm pe web. Și pentru că este o noutate, dar mai ales fiindcă a fost lansată în cel mai bun moment (postul Paștelui) având în vedere subiectul și propunerea pe care ți-o face:

Într-o epocă a dezbinării, Părintele Francisc Doboș și Părintele Constantin Necula ne invită să privim dincolo de diferențele care ne despart și să redescoperim cât de multă nevoie avem unii de alții pentru a reuși să ne vindecăm rănile și să ne împăcăm cu noi înșine.

Volumul nu este o carte despre ortodoxie și catolicism, ci o conversație despre credință și Dumnezeu, între doi prieteni care au ales să vorbească despre acele lucruri care ne leagă pe toți. Împăcarea cu tine însuți este o carte necesară în această perioadă dificilă în care lumea este măcinată de incertitudine, stres și conflicte. O veritabilă pledoarie pentru pace și împăcare, cartea aduce speranță și alinare cititorilor în apropierea Sărbătorilor Pascale.

A doua recomandare este un volum creat ca exercițiu de supraviețuire și speranță în perioada carantinei din 2020. La invitația New York Times Magazine, sub coordonarea îndrăgitei Margaret Atwood, scriitori din întreaga lume s-au refugiat, asemeni povestitorilor din Decameronul lui Boccaccio, departe de ciuma care secera lumea, pentru a depăna povești și a crea nădejdea că totul va fi bine.

Cartea este o colecție de 29 de povestiri scrise special pentru acest volum care explorează emoții și situații prin care am trecut cu toții, în perioada pandemiei, începând din zilele în care virusul era la propriu în celălalt capăt al lumii și până când am învățat să trăim cu el. Foarte diferite unele față de celelalte, asemeni celor care le-au scris, istorisirile din Proiectul Decameronul. 29 de povestiri noi din pandemie, au aceeași mare calitate ca și prima noastră recomandare. Ne reamintesc că, indiferent unde și cum trăim, suntem mai asemănători decât credem și mai puternici atunci când suntem împreună.

farmec.ro

O fi bun de ceva, Jerry Seinfeld

Recunosc că îl recomand pe Jerry, fiindcă sunt super – fană a serialului. Mor de dragul lui și, de fiecare dată când mă uit la scene din film, ajung să râd înainte de poantă, pentru se vede de pe Marte cum se abține să nu râdă și el. O fi bun de ceva? este o colecție a glumelor pe care Seinfeld le-a folosit în spectacole și totodată o mărturisire plină de umor și duioșie despre cum a ajuns Jerry Seinfeld să facă stand – up comedy, într-o lume în care domeniul acesta încă nu exista.

Singurul inconvenient la O fi bun de ceva? este că l-am citit (involuntar, în minte) cu vocea, intonația și accentul lui Jerry, dar în română. Doar că Jerry nu știe română. Dar ce să vezi și să nu crezi. După vreo 50 – 60 de pagini a învățat!

lensa.ro

Dragă, unde-s banii, Adrian Asoltanie

Volumul acesta este una dintre cele mai autentice lecții de viață. Sursa lui de informare este experiența personală și de familie a autorului și douăzeci de ani de antreprenoriat. Cartea lui Asoltanie ne învață că educația financiară nu este despre bani sau bunuri materiale, ci despre cum alegem să trăim.

Comportamentul nostru în raport cu banii poate fi, spune autorul, o sursă de armonie în cuplu, în familie și în educația pentru viață a copiilor noștri. Cum anunță și titlul, Dragă, unde-s sunt banii?, explică simplu ce ai de făcut ca să ieși pe plus, atunci când iei decizii în legătură cu bugetul familiei, cumpărarea unei case sau a unei mașini, credite și mici cumpărături aparent nevinovate (telefon nou?)… care nu sunt tocmai nevinovate.

Povești somnifere, Vlad Stroescu

Dintre toate cărțile posibile pentru copii, mai vechi și mai noi, am ales-o pe cea a psihiatrului Vlad Stroescu, pentru că fiind abia lansată este improbabil să fie deja în biblioteca micilor cititori, dar mai ales pentru că ne place autorul (omul). Pe lângă îngrijirea minților oamenilor, Vlad se ocupă cu umorul, cu flautul și are grijă să ne amintească (via social media) că tot ce găsim înfricoșător poate fi depășit cu puterile noastre, oricât de mici sunt (par) ele.

Astfel de lucruri sunt de găsit în Povești somnifere, împreună cu multă drăgălășenie, grijă, empatie și toleranță față de ceea ce ne este străin și neștiut. Cartea lui Vlad Stroescu mai are o calitate – conține povestiri pline de personaje simpatice inventate chiar pentru copii autorului, deci conține toată iubirea.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: