EmilyBlaster, un joc în stilul celor din anii 1980, în care jucătorii trebuie să împuște cuvinte pe cer pentru a recrea corect versurile lui Emily Dickinson, va fi lansat simultan cu publicarea cărții în care a fost inventat, scrie The Guardian.
“Hope” is the thing with feathers
That perches in the soul
And sings the tune without the words
And never stops – at all –
Emily Dickinson, Hope is the thing with feathers
Editura va lansa cartea simultan cu jocul fictiv creat de personajul principal
EmilyBlaster este versiunea reală a jocului fictiv creat de un personaj din romanul lui Gabrielle Zevin, Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow, care va fi publicat în luna iulie 2022. Noul roman al lui Zevin spune povestea lui Sadie și Sam, care se întâlnesc pentru prima dată în 1987, pe când erau copii, într-o sală de calculatoare a unui spital. Opt ani mai târziu, ei se regăsesc și încep să creeze împreună jocuri pe calculator.
Printre primele jocuri pe care le face Sadie este și EmilyBlaster, iar cititorii se vor putea bucura de el în timp ce citesc “instrucțiunile de folosire” în roman. Editorul american al cărții, Knopf, a decis să lanseze simultan cartea și jocul inventat de autoarea Gabrielle Zevin.
Jocul are trei niveluri, fiecare dintre ele reprezentând un citat din poezii diferite: nivelul unu este din That Love is all there is, nivelul doi este din We talked as Girls do, iar nivelul trei este din Hope is the thing with feathers.
Este pentru prima dată când editura britanică Vintage lansează un joc pe calculator bazat pe un joc dintr-o carte. Editura a creat și un website unde oamenii pot juca EmilyBlaster și își pot crea propriul avatar de joc pe calculator în stilul anilor ’80. Iar atunci când Zevin va face turneul de promovare în Marea Britanie, în iulie, va instala și un aparat de jocuri, în formă de carte, în Waterstones Piccadilly din Londra, timp de o săptămână.
Cea mai cunoscută carte a Gabrielei Zevin este Viața de poveste a lui A. J. Fikry, inclusă pe lista New York Times BestSellers și tradusă în peste treizeci de limbi. Traducerea în română mai este disponibilă doar în anticariate. În 2021, au început filmările pentru o adaptare cinematografică a romanului, cu Kunal Nayyar în rolul principal și Lucy Hale, Christina Hendricks, David Arquette și Scott Foley în rolurile secundare.
Alte jocuri bazate pe cărți
Deși crearea unui joc bazat pe unul dintr-o carte nu este ceva obișnuit, există numeroase jocuri bazate pe cărți. Printre titlurile de succes sunt seria The Witcher și Rainbow Six Siege după Tom Clancy’s – ambele apărute inițial în format de cărți. În 2020, moștenitorii lui George Orwell au aprobat Orwell’s Animal Farm, joc bazat pe fabula lui George Orwell, în care jucătorii pot atribui sarcini, pot gestiona resurse și pot determina ce animale fac sacrificii și care ar fi „mai egale decât altele”. Recent a fost lansat We Are Not All Alone Unhappy, un scurt joc interactiv în care jucătorii sunt rugați să creeze un cuplu între două personaje care au primit finaluri nefericite în piesele lui Shakespeare.