ȘTIRI Festivalurile SoNoRo, ANIMEST şi Les Films de Cannes a Bucarest, între proiectele finanțate anul acesta de ARCUB

Mai mult de 40 de proiecte culturale ale Bucureştilor au fost selectate programul de finanţare nerambursabilă „Bucureşti afectiv”, iniţiat de Primăria Capitalei prin ARCUB şi se vor desfăşura începând din luna august 2022.

perfect-tour.ro

Proiectele abordează artele vizuale, ale spectacolului, patrimoniul, multimedia și tehnologia

Dintre cele 113 propuneri culturale înscrise anul acesta, 75 de proiecte au intrat în cea de-a doua etapă de selecţie. În urma etapei de evaluare a ofertelor culturale, au fost selectate pentru finanţare 41 de proiecte din domeniile „Arte vizuale”, „Educaţie culturală şi artă comunitară”, „Proiecte colaborative şi interdisciplinare”, „Artele spectacolului”, „Patrimoniu material şi imaterial”, „Multimedia, Artă şi Tehnologie”.

Ediţia din 2022 a programului de finanţare „Bucureşti afectiv” susţine proiecte culturale care să genereze o reconectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc prin cultură.

Printre proiectele finanțate se numără evenimente cunoscute pentru oraş, precum cea de-a noua ediţie a Balkanik – World Musik Festival, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, ANIMEST #17 şi Les Films de Cannes a Bucarest.

Festivalul RADAR 2022 este unul dintre proiectele finaliste ale categoriei „Multimedia, Artă şi Tehnologia” alături de Expoziţia VR Muzeul Abandonului. Bucharest International Dance Film Festival #8 şi Green Hours Live(s) propun publicului bucureştean evenimente interdisciplinare şi colaborative. Din seria proiectelor de educaţie culturală şi artă comunitară fac parte Ateliere de autocunoaştere prin scris, Explorări artistice ale spaţiului public şi intervenţii civice prin teatru.

Proiectele se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti în perioada 17 august – 15 noiembrie 2022.

bestvalue.eu

Despre ARCUB și “București afectiv”

Pentru a diversifica oferta culturală a oraşului Bucureşti şi pentru a maximiza impactul culturii asupra bucureştenilor, Primăria Capitalei şi ARCUB a lansat Programul de susţinere financiară a proiectelor culturale, un apel deschis către artişti şi organizaţii culturale de a realiza proiecte şi acţiuni inovatoare care îmbogăţesc şi diversifică viaţa culturală a oraşului Bucureşti. Finanţarea proiectelor organizaţiilor culturale din Bucureşti este o parte fundamentală a istoriei ARCUB, instituţia fiind înfiinţată în 1996 pentru a deservi exact acest scop, pe care l-a urmărit, sub diferite forme, de-a lungul întregii sale activităţi.

În perioada 2014-2017, Primăria Capitalei prin ARCUB a susţinut, prin Programul anual de Finanţare Nerambursabilă pentru Operatorii Culturali, peste 300 de proiecte din toate domeniile culturale – teatru, arte vizuale, dans, muzică şi educaţie prin cultură. Printre evenimente finanțate au fost singurul festival rromani din ţară, piese de teatru studenţesc, proiecte împotriva discriminării, festivaluri de animaţie, improvizaţie, de chitară sau muzică veche, rezidenţiate pentru artişti emergenţi, festivale de muzică și culturale, evenimente de dans, piese de teatru, lectură pentru copii şi, nu în ultimul rând, evenimente dedicate revitalizării vechilor zone industriale. Finanţările au fost nerambursabile şi s-au acordat anual, în urma unui proces de selecţie. Programul a fost reluat în 2021 cu o sesiune de finanţare dedicată relansării sectorului cultural privat afectat de pandemie.

top-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: