ECRANIZARE BBC va adapta romanul Shuggie Bain, câștigător Booker Prize, ca serial TV

BBC și casa de producție A24 au anunțat colaborarea pentru adaptarea TV a romanului Shuggie Bain, de Douglas Stuart, câștigător al Premiului Booker în 2020. Este primul serial de televiziune inspirat de o carte a lui Douglas Stuart, scrie azi revista Deadline.

lensa.ro

Articolul conține bannere publicitare, butoane și linkuri către librării online. Prin accesarea lor și plasarea unei comenzi, ne ajutați să scriem zilnic despre educație, carte și lectură și să vă aducem cele mai noi vești din lumea culturală și literatura universală. Plasarea comenzii via Răsfoiala nu modifică prețul produselor comandate.

Despre Shuggie Bain, de Douglas Stuart

Are toate șansele să devină un clasic.

Juriul Booker Prize

Cartea a mai fost recompensată și cu premiul pentru cea mai bună carte a anului în Regatul Unit, British Book Awards, fiind finalistă și la National Book Award.

Shuggie Bain spune povestea înduioșătoare a lui Hugh „Shuggie” Bain, un puști singuratic și naiv care copilărește într-o locuință socială din Glasgow în anii ’80. Politicile Doamnei de Fier Margaret Thatcher au creat inechități și sărăcie, iar orașul pierde lupta cu traficul de droguri.

Un roman tulburător despre dependență, sex și iubire, Shuggie Bain este portretul impresionant al unei familii din clasa muncitoare. Agnes, mama lui Shuggie, o frumusețe care pălește în anonimat, își găsește din ce în ce mai multă consolare în băutură, epuizând ajutoarele săptămânale ale familiei. Chiar și așa, Shuggie, băiatul sensibil care se luptă să se integreze într-un mediu ostil, o vede ca pe o lumină călăuzitoare și are grijă de ea în timp ce Agnes se luptă cu alcoolismul.

„Cred că scrisul este o formă de a-mi accepta cu împăcare trecutul. Și mai cred că o mare parte din istoria clasei muncitoare nu este suficient consemnată în literatură. Acesta este motivul pentru care am vrut să vorbesc cu adevărat despre ceea ce am simțit eu și, probabil, mulți alți oameni care au crescut atât în mijlocul clasei muncitoare”,

Douglas Stuart

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: