BBC și casa de producție A24 au anunțat colaborarea pentru adaptarea TV a romanului Shuggie Bain, de Douglas Stuart, câștigător al Premiului Booker în 2020. Este primul serial de televiziune inspirat de o carte a lui Douglas Stuart, scrie azi revista Deadline.
De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.
Despre Shuggie Bain, de Douglas Stuart
Are toate șansele să devină un clasic.
Juriul Booker Prize
Cartea a mai fost recompensată și cu premiul pentru cea mai bună carte a anului în Regatul Unit, British Book Awards, fiind finalistă și la National Book Award.
Shuggie Bain spune povestea înduioșătoare a lui Hugh „Shuggie” Bain, un puști singuratic și naiv care copilărește într-o locuință socială din Glasgow în anii ’80. Politicile Doamnei de Fier Margaret Thatcher au creat inechități și sărăcie, iar orașul pierde lupta cu traficul de droguri.
Un roman tulburător despre dependență, sex și iubire, Shuggie Bain este portretul impresionant al unei familii din clasa muncitoare. Agnes, mama lui Shuggie, o frumusețe care pălește în anonimat, își găsește din ce în ce mai multă consolare în băutură, epuizând ajutoarele săptămânale ale familiei. Chiar și așa, Shuggie, băiatul sensibil care se luptă să se integreze într-un mediu ostil, o vede ca pe o lumină călăuzitoare și are grijă de ea în timp ce Agnes se luptă cu alcoolismul.
„Cred că scrisul este o formă de a-mi accepta cu împăcare trecutul. Și mai cred că o mare parte din istoria clasei muncitoare nu este suficient consemnată în literatură. Acesta este motivul pentru care am vrut să vorbesc cu adevărat despre ceea ce am simțit eu și, probabil, mulți alți oameni care au crescut atât în mijlocul clasei muncitoare”,
Douglas Stuart