DIASPORA Mircea Cărtărescu în turneu în Italia. Scriitorul va călători la Napoli, Mantova și Padova

Între 1 și 8 septembrie 2023, Scriitorul Mircea Cărtărescu participă câteva evenimente literare în Italia, la Napoli, Mantova și Padova, cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia / Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia.

carturesti.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Turneul include participări la festivaluri de literatură și întâlniri cu cititorii

Călătoria lui Mircea Cărtărescu în peninsulă a început la Napoli, unde a participat la cea de-a III-a ediţie Flip-Festival della Letteratura Indipendente Pomigliano d’Arco.

Potrivit organizatorilor, invitatul din România este cel mai mare scriitor român contemporan și unul dintre cei mai importanți din lume – „Candidato più volte al Premio Nobel, il più grande scrittore romeno contemporaneo e tra i maggiori al mondo”.

Între 6 și 10 septembrie 2023, Mircea Cărtărescu va fi prezent la Festivalul internaţional de literatură Festivaletteratura de la Mantova, pentru dezbaterea „Scrivere è una questione di fede: Mircea Cărtărescu în dialog cu Elvira Mujčić”,

noriel.ro

Miercuri, 6 septembrie 2023, de la ora 21:15, la Palatul Ducal – Bazilica Palatină Sf. Barbara din Mantova, autorul romanului Theodoros va dialoga cu scriitoarea şi traducătoarea italo-bosniacă Elvira Mujčić, în limba română.

La Padova va fi organizată întâlnirea cu cititorii „Blind spots – Mircea Cărtărescu” vineri, 8 septembrie 2023, de la ora 17:00, în Aula 9 a Departamentului de Studii Lingvistice şi Literare al Universităţii din Padova, Complexul universitar „Beato Pellegrino”.

La eveniment vor mai participa profesorul universitar şi traducătorul Bruno Mazzoni, criticul literar Valentina Sturli şi scriitorul şi italienistul Francesco Brancati. Va modera prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga. La final, un recital din poezia lui Mircea Cărtărescu, susţinut de Pierantonio Rizzato şi Rebeca Filimon.

Detalii complete pe site-ul ICR.

epantofi.ro

Fotografie principală articol via Mircea Cărtărescu. Lectură publică susținută în iunie 2023 la Teatro Olimpico di Vicenza


Lasă un comentariu