ECRANIZARE Ewan McGregor este “Un gentleman la Moscova”. Miniseria inspirată de romanul lui Amor Towles va fi difuzată pe platforma Sky Showtime

Adaptarea ca serie limitată a bestsellerului Un gentleman la Moscova, de Amor Towles, care va avea premiera pe 29 martie pe Sky Showtime, pune în scenă romanul la o scară uimitoare și somptuoasă, anunță Vanity Fair.

Performanța lui McGregor este atracția principală a show-ului regizat în mare parte de nominalizatul la Emmy Sam Miller, care surprinde cu autenticitate spiritul poveștii, o dramă istorică transformată în basm.

nemira.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre miniseria “Un gentleman la Moscova”

După revoluția bolșevică, contele Rostov — un aristocrat mândru — revine în Rusia după o ședere îndelungată la Paris. El este arestat de noul regim sovietic ca persona non grata, dar scapă de condamnarea la moarte, datorită legăturilor sale favorabile din trecut. În schimb, este “arestat la domiciliu” în marele hotel Metropol din Moscova, unde își va trăi zilele într-o cameră ponosită de la mansarda. Dacă se aventurează să părăsească hotelul, va fi împușcat; așa că stă înăuntru, ia masa și se îngrijește, doarme și stă la palavre cu oricine îi iese în cale.

“Ne ocupăm de treburi foarte serioase, așa cum face romanul, dar ne permitem să savurăm ușurința și bucuria vieții. Acesta nu este un serial de epocă. Pentru noi, este mai magic de atât.”

a declarat regizorul

În romanul lui Towles, contele rus Alexander Ilici Rostov afișează o bucurie de a trăi care i se vede pe față, literalmente. Se plimbă prin fabuloasa lui reședință, cu „mustățile ceruite întinse ca aripile unui pescăruș”. Este un fel de marcă personală – una pe care Ewan McGregor, când a ales să joace rolul, trebuia să o redea onorabil.

apiland.ro

„M-am hotărât să mi le cresc pe ale mele. Mi-am lăsat barbă, apoi mi-am bărbierit-o și am păstrat această mustață destul de monstruoasă. Contele este atât de mândru de mustața lui, încât am ajuns să am baia plină de diferite produse de îngrijire: ceară, uleiuri și foarfece de tuns. Acum există o întreagă subcultură a produselor pentru păr facial destinate domnilor – și le-am avut pe toate.”

a declarat actorul.

Miniseria adaugă narațiunii din roman câteva piste noi, aprofundând personajele care îmbogățesc și complică viața contelui – de la revoluționarul Mishka (Fehinti Balogun) până la ospătarul bolșevic cunoscut drept „Episcopul” (John Heffernan).

„Este un oraș într-un oraș – are propria sa lume”, spune regizorul Vanstone despre hotelul Metropol.

Romanul Un gentleman la Moscova a fost un fenomen editorial, care s-a vândut la nivel global în peste un milion de exemplare. Cartea care i-a adus scriitorului Amor Towles notorietatea a fost inspirată de o ședere a autorului într-un hotel de lux din Geneva, unde o parte dintre oaspeți erau rezidenți permanenți.

Dă-i înainte cu Răsfoiala

RECENZIE Autostrada Lincoln, Amor Towles

TOP 5 cărți de citit în vara 2022 recomandate de Bill Gates

THE NEW YORK TIMES Kate Winslet este un soi de Elena Ceaușescu în “Regimul”, noul serial HBO

perfect-tour.ro


Lasă un comentariu