ASTĂZI Gala Premiilor Gopo în direct pe premiilegopo.ro și TIFF Unlimited

Marți, 29 iunie 2021, Gala Premiilor Gopo sărbătorește cele mai importante realizări ale cinematografiei românești ale anului 2020, desfășurat sub semnul pandemiei de coronavirus.

Cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Gopo, al cărei amfitrion este actorul Adrian Nicolae, e un prilej de întâlnire și respiro pentru profesioniștii din industrie, care se vor revedea la evenimentul desfășurat în aer liber, cu multe emoții pentru nominalizați.

De la 19.30, pe VOYO, TIFF Unlimited și premiilegopo.ro, cinefilii îi pot urmări pe nominalizații Premiilor Gopo pășind pe covorul roșu alături de alți cineaști, invitați și omagiați în cadrul galei, într-un moment prezentat de Amalia Enache.

Actorul Adrian Nicolae

Adrian Nicolae, actor de teatru și film, dramaturg, scenarist, MC și talent coach, va fi amfitrionul ceremoniei de decernare a premiilor, care va începe la 20:30.

Program Gala Gopo 2021

În cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Gopo vor putea fi urmărite trei momente muzicale pregătite de trupa OM LA LUNĂ, muzicianul și culegătorul de folclor Bogdan M. Simion și violoncelistul Andrei Cavassi.

Printre cei care vor urca pe scenă pentru a acorda premiile sunt actrițele Andreea Grămoșteanu, Cecilia Bârbora, Carmen Ungureanu, Crina Matei, Ioana Pavelescu, Ilinca Hărnuț, Maria Dinulescu, Manuela Hărăbor, Meda Victor, Rodica Lazăr și Roxana Lupu, actorii Alin Panc, Alexandru Pop (Văru Săndel), Bogdan Farcaș, Cosmin Seleși, Eduard Trifa, Lari Giorgescu, Iulian Postelnicu și muzicianul Damian Drăghici.

Violoncelistul Andrei Cavassi

Cunoscutul actor Costel Constantin va fi distins, în cadrul celei de-a 15-a ediții a Galei Premiilor Gopo, cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, iar apreciata scenografă și realizatoare de costume Doina Levintza va fi omagiată cu Premiul pentru Întreaga Activitate. Două premii speciale pentru carierele lor deopotrivă excepționale și îndelungate vor fi acordate criticului de film Magda Mihăilescu și sculptorului machetist Enache Hărăbor.

Nominalizările la Premiile Gopo 2021

Filmele cu cele mai multe nominalizări sunt „Urma” (12 nominalizări), „Ivana cea groaznică” (12 nominalizări), „Tipografic majuscul” (10 nominalizări), „Acasă” (7 nominalizări) și „5 minute” (7 nominalizări).

Două lungmetraje de ficțiune – „Ivana cea groaznică” (producători: Ada Solomon, Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (producător: Ada Solomon) – și două documentare – „Acasă” (producători: Monica Lăzurean-Gorgan, Ümit Uludağ, Hanka Kastelicova, Ari Matikainen) și „colectiv” (producători: Alexander Nanau, Bianca Oana, Bernard Michaux, Hanka Kastelicova) concurează pentru trofeul acordat celui mai bun film de lungmetraj.

Alexander Nanau, Ivana Mladenovic, Radu Ciorniciuc și Radu Jude sunt nominalizații categoriei Cea mai bună regie.

Afiș colectiv film

La categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal, nominalizatele sunt: Diana Cavallioti, Ivana Mladenovic și Irina Rădulescu. Igor Babiac, Mihai Călin, Șerban Lazarovici și Teodor Corban concurează la categoria Cel mai bun actor într-un rol principal.

Dorian Boguță și Loredana Novak, Ivana Mladenovic și Adrian Șchiop, Radu Jude și Gianina Cărbunariu sunt nominalizații pentru Cel mai bun scenariu.

Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „Lemn” (r. Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger), „Superhombre” (r. Lucian Mircu, Mircea Gherase) și „Totul nu va fi bine” (r. Adrian Pîrvu, Helena Maksyom) concurează pentru Cel mai bun film documentar.

La categoria cele mai bune costume, sunt nominalizați Adina Bucur, Dorin Negrău, Iulia Popescu și Mălina Ionescu.

Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box office va merge anul acesta către „Miami Bici”, regizat de Jesus del Cerro (553.941 spectatori și încasări de 11.610.679 lei).

Gala Premiilor Gopo 2021 va fi transmisă LIVE pe 29 iunie 2021, de la 19:30, pe VOYO, premiilegopo.ro și unlimited.tiff.ro, iar înregistrarea va fi difuzată pe 1 iulie, de la ora 20.30 pe PRO Cinema.

Desfășurarea Galei implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, în conformitate cu normele în vigoare.

Gala Premiilor Gopo 2021 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara și Babel Communications, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: