Carte returnată la bibliotecă cu 300 de ani întârziere

O femeie a returnat recent la Catedrala Sheffield din Anglia un volum împrumutat în urmă cu trei secole. Cartea întârziată i-a supraviețuit bibliotecii desființate de 200 de ani, scrie Newsweek. Oficialii bisericii nici măcar nu sunt siguri unde era clădirea bibliotecii, aceasta fiind probabil demolată la începutul secolului 19.

Cartea returnată la Catedrala Sheffield după un împrumut de 300 de ani

Cartea a ajuns la catedrala Sheffield prin poștă, cu un bilet de la expeditor, o femeie din Țara Galilor. Nașa sa, recent decedată, a dorit ca volumul să fie returnat bisericii. Paginile interioare poartă inscripția „Această carte aparține bibliotecii de împrumuturi din Biserica Sheffield 1709.”

E adevărat că am promis familiei că nu voi percepe amenda pentru întârziere – au returnat cartea și este minunat. Așadar, această carte mititică, cu puțin peste 300 de ani în urmă, a părăsit biblioteca. Acum s-a întors acasă și este o bucurie să avem această mică bijuterie înapoi în Catedrala Sheffield”, a spus reverendul Canon Keith Farrow.

Interior catedrala Sheffield, Anglia

Volumul returnat, tipărit în 1704, “The Faith and Practice of a Church of England-Man” a fost scris de teologul creștin William Stanley. Cuprinde principiile și credințele pe care se așteaptă să le asimileze și practice credincioșii. (Probabil punctualitatea nu e menționată.)

Nu e prima anecdotă de acest tip petrecută în Anglia. În 2016, un bărbat a returnat bibliotecii publice Leeds cartea “Asediul Troiei și Călătoriile lui Ulise” cu 133 de ani întârziere.

Catedrala din Sheffield poartă hramul Sfinților Petru și Pavel și a fost ridicată în 1430. În cursul istoriei sale a găzduit apropiați ai regelui Henric al VIII-lea, a supraviețuit unei inundații care a ucis sute de localnici, războiului civil și celor două războaie mondiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: