FESTIVAL Unteatru Open-Air își deschide stagiunea de vară în Grădina Casei Universitarilor

Unteatru Open-Air, stagiunea de vară a companiei unteatru, reintroduce în circuitul cultural al capitalei Grădina Casei Universitarilor, de pe strada Arthur Verona. Recent ecologizat şi amenajat de Asociaţia Unteatru, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, spaţiul va fi inaugurat între 19 – 25 iulie 2021 de festivalul anual de teatru şi muzică Zilele unteatru.

Evenimentul marchează a unsprezecea aniversare Unteatru printr-un program dedicat spectatorilor de toate vârstele, invitaţi să descopere, timp de o săptămână, cele mai noi producţii ale companiei, spectacole în premieră, concerte acustice, filme şi activităţi pentru copii. După ediţia din 2020, prima organizată integral în aer liber, evenimentul revine în acest format.

Zilele Unteatru, spectacole de teatru, concerte acustic și filme

Domnişoara Iulia”, cel mai nou spectacol al regizorilor Andrei şi Andreea Grosu, o co-producţie Caleido cu Dana Rogoz, Richard Bovnoczki şi Mihaela Trofimov, va deschide stagiunea din grădină cu o reprezentaţie specială, luni, 19 iulie, de la ora 21:00. În deschiderea evenimentului, Dobrică (Mihai Dobre), cel care semnează muzica din spectacol, va anima atmosfera printr-un opening party cu acces liber.

Pe 20 iulie, de la aceeaşi oră, va fi proiectat „Another Round” (r. Thomas Vinterberg), premiat în iarnă de Academia Europeană de Film şi cu Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional. În aceeaşi seară, Dan Byron va deschide seria concertelor acustice, de la ora 19:00.

Pe 21 iulie, de la ora 19:00, pe scena 360°, amenajată special pentru concertele în aer liber, spectatorii îl vor asculta pe Oigăn, cunoscut pentru colaborări cu Robin and The Backstabbers, Kumm şi Moon Museum.

De la ora 21:00, Florina Gleznea, Cristina Casian şi Mădălina Anea vor reveni pe scenă în spectacolul ,,3 surori’’ (r. Peter Kerek), în care muzica, efectele vizuale, coregrafia şi jocul actoricesc construiesc o nouă perspectivă asupra universului cehovian.

Spectacol de teatru Trei surori, regia Peter Kerek

În spaţiul dedicat proiecţiilor va rula pe 22 iulie, în premieră absolută, „Aici Moscova”, cea mai nouă producţie #unteatruCinematic. Protagonişti sunt actorii Nicoleta Lefter, Alex Călin, Liviu Romanescu şi Răzvan Rotaru, ce vor putea fi urmăriţi pe marele ecran într-un proiect inedit, conceput şi coordonat de Catinca Drăgănescu şi Simona Deaconescu, în scenografia lui Gabi Albu şi imaginea lui Carmen Tofeni. Proiectul este finanţat de AFCN, iar accesul la acest eveniment va fi gratuit, în baza rezervărilor online.

În aceeaşi zi, de la ora 19:00, iubitorii de muzică sunt invitaţi să-i descopere în concert pe Dimitri’s Bats.

Pe 23 iulie, Alina Berzunţeanu şi Istvan Teglas împărtăşesc din propriile temeri, speranţe şi regrete în spectacolul „O familie fericită” – un colaj de întâmplări personale transpuse într-un spectacol prezentat în premieră de la ora 19:00.

Spectacolul „Efecte secundare”, în regia lui Vlad Bălan, cu Bogdan Nechifor, Camelia Pintilie, Vlad Ionuţ Popescu şi Oana Jipa, va putea fi urmărit în premieră, pe 24 iulie, de la ora 20:00. În aceeaşi zi, Maria Răducanu şi Maxim Belciug vor cânta live, începând cu ora 18:00. Într-o formulă acustică, trupa EMIL concertează în aceeaşi seară, de la ora 20:30.

Maria Răducanu și Maxim Belciug (foto via ICR)

În ultima zi de festival, 25 iulie, de la ora 11:00, copiii vor putea viziona spectacolul „Carina pe drumul spre casă”, o producţie Unteatru de copii, în regia Oanei Răsuceanu.

Program festival Unteatru și reguli de acces

Programul complet şi biletele pentru evenimentele incluse în programul Zilele unteatru.11 sunt disponibile pe http://www.unteatru.ro. Accesul se va face din strada Arthur Verona, în conformitate cu normele în vigoare, respectiv vor putea participa la evenimente doar:

  • persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, numai dacă au trecut cel puţin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • persoane care prezintă un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore,
  • persoane care prezintă un rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.
  • persoane care prezintă documente medicale care atestă faptul că posesorul documentelor se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV-2.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: