Mircea Cărtărescu este câștigătorul trofeului Prozart 2021

Scriitorul Mircea Cărtărescu a câștigat premiul Festivalului Balcanic de literatură International Literature Festival PRO-ZA Balkan 2021, acordat anual în Macedonia de Nord.

Consiliul de premiere al festivalului a luat decizia în unanimitate. În comunicatul oficial, organizatorii evenimentului amintesc că scriitorul român este considerat unul dintre cei mai serioși candidați la Premiul Nobel pentru Literatură.

Printre câștigătorii din anii trecuți ai trofeului se numără apreciatul autor albanez Ismail Kadare (2020), romancierul bulgar Alek Popov (2019) și scriitorul sârb Svetislav Basara (2018).

Mircea Cărtărescu va participa, în perioada 19-22 septembrie 2021, la festivitatea de premiere de la Skopje. Ne bucurăm, împreună cu cititorii care îi iubesc cărțile, de această reușită care completează numeroasele recunoașteri recente ale meritelor sale, dincolo de granițe.

Coperte ale cărților lui Mircea Cărtărescu apărute în vara lui 2021 în Europa și Asia

În ultimele luni, cărțile sale au fost traduse și publicate în Japonia (“Nostalgia”), Spania (antologia de poezie “Poesia Esencial”), Italia (“Solenoid”), Grecia și Marea Britanie (“Nostalgia”).

Mircea Cărtărescu este poet, prozator, eseist și critic literar. Este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români, cele peste treizeci de volume publicate fiind traduse în peste douăzeci de limbi. Este membru PEN România și profesor la Universitatea din București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: