John Malkovich îl va juca pe dirijorul Sergiu Celibidache în filmul biografic “The Yellow Tie”

Actualizare iunie 2023

“Cravata Galbenă” / Yellow Tie, cu John Malkovich și Ben Schnetzer în rolurile principale, va intra în producție luna aceasta în București. Filmul ficționalizează povestea celebrului dirijor român Sergiu Celibidache.

Ben Schnetzer, cunoscut cinefililor pentru rolul principal din „Y: The Last Man”, îl va interpreta pe dirijor în anii tinereții. Rupert Friend fusese anunțat inițial pentru rol, dar planurile s-au schimbat. Malkovich îl va impersona pe Sergiu Celibidache senior.

answear.ro

Articol original

Renumitul actor John Malkovich, cunoscut pentru cariera sa în teatru și cinematografie, dar și pentru afinitatea cu muzica clasică, îl va juca pe cel mai reputat dirijor român, Sergiu Celibidache, în pelicula “The yellow tie”, a anunțat revista Variety.

Scenariul este semnat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, care va fi și regizor, și de James Olivier („Octav”). Filmul va fi produs de Adela Vrînceanu Celebidachi și Cristina Dobrițoiu (Oblique Media Film), Andrei Boncea și Christopher Milburn (Frame Film).

Pelicula este inspirată de viața lui Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori ai lumii, considerat deopotrivă geniu și nebun de lumea muzicii clasice convenționale.

Sergiu Celibidache a fost repudiat de familie în adolescență, după ce a anunțat că intenționează să urmeze o carieră în muzica clasică. După o perioadă în care a trăit ca om al străzii, el a câștigat concursul care l-a transformat în cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și unul dintre cei mai celebri dirijori ai secolului XX.

epantofi.ro

În lumea muzicii clasice, era recunoscut pentru încăpățânarea cu care refuza să-și înregistreze muzica, despre care susținea că nu poate același efect în afara sălii de concert.

“The yellow tie” va fi filmat în România în primăvara și vara anului viitor, cu John Malkovich jucând ultimii ani din viața faimosului dirijor.

John Malkovich și proiectele sale hibrid teatru – muzică clasică

În ultimii ani, actorul a făcut înconjurul lumii cu proiectul său „Report on the Blind”, inclus în topul celor mai interesante proiecte culturale de către revista Forbes, în 2016. Lucrarea este bazată pe un fragment din romanul lui Ernesto Sabato “Despre eroi și morminte” și însoțită de o piesă a compozitorului rus Alfred Schnittke, interpretată de Orchestra Óbuda Danubia și de pianista Anastasya Terenkova.

În ianuarie 2015, “Report on the Blind” a avut premiera mondială la Seul și apoi un succes redutabil în Europa și America de Sud. În 2016, John Malkovich a jucat piesa, alături de Anastasya Terenkova și Helsinki Philharmonic Orchestra la Helsinki Music Center, dar și în Italia, Slovenia și Croația.

John Malkovich a finalizat recent un proiect similar la Viena, unde jucase anterior alte două piese – hibrid de muzică clasică și teatru „Just call me God”, urmate de un turneu în Europa. În Festivalul Gent, din Belgia, actorul american a interpretat piesa „The Music Critic”, cu ovații interminabile.

chilipirul-zilei.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: