Poezia Denisei Duran promovată la Târgul de Carte de la Madrid

Poeta Denisa Duran va participa în zilele următoare (20-22 septembrie 2021), la Târgul de Carte de la Madrid, cu prilejul lansării ediției spaniole a volumului său Învelit în propriul corp (Cartea Românească, 2016). Envuelto en su propio cuerpo a apărut de curând la Sonambulos Ediciones, în traducerea Elenei Borrás.

Poeta va avea o sesiune de autografe luni, 20 septembrie, ora 17.00 (standul ICR nr. 114, din cadrul târgului, Parcul RETIRO), iar în aceeași zi, de la ora 18.30, la Centrul Cultural Casa de Vacas (Parcul RETIRO), va susține un recital de poezie, alături de alți poeți.

Miercuri, 22 septembrie, de la ora 18.00, autoarea va participa la o masa rotundă dedicată noilor generații de scriitori: „Autori pentru secolul XXI”.

„În poezia cvasi-minimalistă a Denisei Duran frapează contrastul, atent ținut în frâu, dintre sentimentele devastatoare – dragostea, dorul, frica, disperarea – pe care le exprimă și sobrietatea, discreția notației, uneori în doar trei-patru versuri. Denisa Duran este o expresionistă reținută, convinsă că mai puțin înseamnă mai mult. Față de volumele anterioare, sunt aici multe poeme în care autoarea își lasă viziunile să se desfășoare liber, pe spații ceva mai ample. Iar atunci rezultatul este de-a dreptul impresionant.” (Luminița Corneanu)

Volumul Învelit în propriul corp a mai fost publicat în Bulgaria, la editura Faber (2019), în traducerea Lorei Nenkovska.

Despre Denisa Dura, autoarea volumului “Învelit în propriul corp”

Denisa Duran s-a născut pe 22 august 1980 la Rădăuți. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și un master interdisciplinar la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul aceleiași universități, cu o teză despre sound poetry. A debutat cu volumul Pufos și mecanic (Vinea, 2003), pentru care a primit Premiul de Debut al Asociației Scriitorilor din București, urmat de: Omul de unică folosință/ Disposable People (publicat în Irlanda de Galway Print, în 2009), Sunt încă tânără (Tracus Arte, 2012, tradus și în macedoneană) și Dorm, dar stau cu tine (Charmides, 2014), considerat un volum experimental.

Cel mai recent, autoarea a publicat volumul 21 de zile de fericire (Tracus Arte, 2021). Primele trei cărți au fost semnate cu numele Denisa Mirena Pișcu. Poeziile sale pot fi citite în șaptesprezece limbi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: