Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti are loc săptămâna aceasta la MNLR

Astăzi, la Muzeul Național al Literaturii Române începe cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti, care se va desfășura pe parcursul întregii săptămâni – până la 17 octombrie 2021.

Festivalul, în format hibrid, va cuprinde lecturi publice de poezie, intervenții în direct și difuzarea unor înregistrări video cu poeții invitați din alte țări.

Lecturile susținute de poeți români și basarabeni la sediile MNLR vor fi completate de intervenții live și video cu lecturi ale poeților din Anglia, Argentina, Canada, Columbia, Ecuador, Franța, Germania, Grecia, Italia, Mexic, Peru, Republica Moldova, Spania și Statele Unite ale Americii.

Cea de-a doua zi de festival este dedicată Zilei Naționale a Spaniei, 12 octombrie. Poeții spanioli ale căror poeme au fost traduse în limba română vor participa prin intermediul intervențiilor video.

Tema din acest an a festivalului este „Vremuri în schimbare”, despre care scriitorul Dinu Flămând scria:

„Pandemia continuă să ne țină la distanță unii de alții. Oare e începutul unui NON RETOUR, cum spun francezii? Vom continua să stăm de vorbă mai mult pe Skype, iar contactele fizice între oameni vor fi tot mai rare? Topirea ghețarilor, fenomenele meteorologice extreme, poluarea scăpată de sub control, democrația definitiv neputincioasă în fața războinicei violențe ce revine cu forță din trecutul îndepărtat al omenirii, și chiar omenirea care sufocă treptat propriul ei mediu vital… ne aflăm la o mare răscruce. Ce gândește scriitorul, cum reacționează la aceste vremuri în schimbare? Iar sensibilitatea creatoare cum își mai poate face simțită vocea în acest vacarm crepuscular când, se pare, nici măcar identitatea sexuală a individului nu mai este o certitudine? Despre toate acestea, dar mai cu seamă despre cărțile și proiectele literare (ne)abandonate, Muzeul Național al Literaturii Române vă propune o serie de intervenții și dialoguri de la distanță, naționale și internaționale.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: