SPANIA: Adolescenții vor primi cadou de majorat 400 de euro pentru cărți, spectacole și concerte

Primul ministru spaniol, Pedro Sánchez, a anunțat zilele trecute un program de susținere a educației prin care, anul viitor, adolescenților care împlinesc 18 ani li se va oferi un abonament cultural. Tinerii pot folosi tichetul în valoare de 400 EUR pentru cărți, concerte, spectacole și bilete la cinema.

„Este ca un cadou de 18 ani și mi-ar plăcea să-l petreacă la operă sau la un concert de muzică clasică”, a spus ministrul culturii din Spania, Miquel Iceta Llorens.

În 2022, adolescenții din Spania care împlinesc majoratul vor putea folosi abonamentele culturale pentru a cumpăra cărți sau bilete la evenimente, datorită noului program național care oferă subvenții culturale de 200 milioane EUR.

Conform estimărilor oficiale, aproximativ o jumătate de milion de adolescenți vor fi eligibili pentru permisul de anul viitor, lansat de Ministerul Culturii și Sportului din Spania.

La anunțarea schemei, premierul Sánchez a spus că măsura va crește accesul tinerilor la cultură și în același timp va sprijini material industria culturii spaniole, care a suferit în timpul pandemiei Covid-19.

Un program similar a fost lansat în luna mai a acestui an și în Franța. unde 800.000 de tineri pot descărca o aplicaţie în telefon prin care intră în posesia unui credit nerambursabil de 300 euro, pe care îl pot folosi pentru achiziția de bilete la teatru, concerte sau cărți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: