DE BASM 650 de copii din comunități dezavantajate s-au bucurat de lecturi și carte la Zilele LittleLIT – Împreună

Mai mult de 650 de copii care trăiesc în comunități defavorizate cultural s-au bucurat toamna aceasta de atelierele, lecturile publice și lansările de carte la Zilele LittleLIT – Împreună, eveniment dedicat literaturii pentru copii și tineret.

Cele 25 de evenimente hibrid dedicate elevilor, pentru care echipa Asociației De Basm a colaborat cu 25 de dascăli, au adus autorii și cărțile de literatură română contemporană mai aproape de publicul lor și de școală.

Lansări de carte pentru copii, evenimente pentru profesioniști și concurs de desen

Cele trei lansări online de carte ale invitatelor speciale din acest an – scriitoarea suedeză Åsa Lind, scriitoarea elvețiană Dana Grigorcea și scriitoarea română Lavinia Braniște – au strâns laolaltă peste 2000 de tineri cititori.

De același succes s-au bucurat și evenimentele dedicate specialiștilor – webinarul „Piața autohtonă de carte pentru copii: o lume magică cu probleme pământești” și Masterclass-ul susținut de invitatele speciale.

Concursul „Cărți tatuate” a implicat 88 de copii, care au trimis desene către organizatori, Asociației De Basm a ales patru mari câștigători, ale căror desene vor fi printate sub formă de tatuaje temporare și trimise apoi vor copiilor participanți la atelierele școlare.

A fost o bucurie să fim împreună la LittleLIT, în vremuri în care ne lipsește apropierea mai mult decât oricând. A fost minunat să descopăr copii pasionați nu doar de citit, ci și de scris și învățătoare și profesoare care-și fac cu dedicație meseria. Am primit întrebări despre cum se nasc poveștile mele de la cei mici și întrebări despre alegerile mele profesionale de la cei mari, iar asta mi-a oferit sentimentul neprețuit că am ceva de dat înapoi lumii, un sentiment vital atunci când ai o meserie atât de solitară. Sper că întâlnirile acestea cu scriitori i-au făcut pe copii mai dornici de a se apropia de literatură și le-au oferit mai mult curaj de a chestiona textul literar, oricum și oriunde le-ar ieși acesta în întâmpinare”, a spus scriitoarea Lavinia Braniște

Programul „Zilele LittleLIT – Împreună” din această toamnă a fost conceput pentru a sublinia importanța cărții și a lecturii în dezvoltarea copiilor și le oferi acestora ocazia de a cunoaște nemijlocit creații ce li se adresează și pe cei care le-au scris, de a explora universuri imaginare și situații reale actuale, cultivându-le apetitul pentru lectură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: