NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii noiembrie 2021

Articolul conține linkuri către librării online. Prin accesarea lor și plasarea unei comenzi, susțineți activitatea Răsfoiala.com generând un comision. Acest lucru nu modifică prețul produselor comandate.

Rugăciuni pentru cele furate (2021) – apare marți, 17 noiembrie

Propunerea oficială a Mexicului la Oscar pentru cel mai bun film străin
16+ Dramă socială
Cu: Ana Cristina Ordonez Gonzales, Blanca Itzal Perez
Regia: Tatiana Huezo

Rugăciuni pentru cele furate trailer

Rugăciuni pentru cele furate este bazat pe cartea omonimă a renumitei scriitoare Jennifer Clement, președinta PEN International. Romanul care a inspirat pelicula (disponibil doar în engleză) a fost scris în urma unor interviuri cu femei pe nedrept încarcerate în închisorile Mexicului. Povestea urmărește prietenia dintre trei fetițe, pe măsură ce cresc și devin adolescente, și încercările la care sunt supuse de un cartel de droguri.

Dragostea este un câine venit din iad (1987)

16+ Dramă, Erotic
Cu: Josse de Pauw, Geert Hunaerts
Regia: Dominique Deruddere

Scenă din filmul Dragostea e un câine venit din iad

Bazat pe cartea omonimă a controversatului poet Charles Bukowski, filmul regizat de belgiana Dominique Deruddere urmărește educația sexuală perversă a unui tânăr, de-a lungul a douăzeci de ani, focalizând trei nopți importante din viața acestuia.

Mirajul identității (2021)

16+ Dramă socială
Cu: Tessa Thompson, Ruth Negga, Alexander Skarsgård
Regia: Rebbeca Hall

Trailer Mirajul Identității

Acțiunea filmului inspirat de romanul Passing (netradus la noi) al Nellei Larsen se petrece în New York-ul anilor ’20. Irene, o femeie de culoare, își vede răvășită existența construită cu grijă, după apariția lui Clare, o fostă prietenă din copilărie care acum vrea să treacă drept albă. Totul culminează cu faptul că soțul lui Clare, John, care nu știe mai nimic despre trecutul acesteia, se dovedește un rasist convins.

cartepedia.ro

SERIAL Orange is the new black (2013)

4 premii Emmy, 6 premii Golden Globe, 6 premii Writers Guild of America ș.a.
16+ Comedie, Dramă
Cu: Taylor Schilling, Laura Prepon, Michael Harney

Trailer OITNB

Portocaliul este noul negru, volumul de memorii de Piper Kerman, scris după ce a petrecut un an într-o închisoare federală, este sursa de inspirație pentru serialul care a devenit un fenomen social în Statele Unite și peste granițe. Seria, care între timp a ajuns la șapte sezoane, este nu doar o frescă haioasă, inteligentă și uneori cinică a problemelor sociale din SUA – rasism, discriminarea minorităților etnice și sexuale, hărțuire sexuală, acces inegal la educație etc – ci și o frumoasă pledoarie pentru educație și lectură. (Plus că aduce constant puțină justiție poetică pentru victimele abuzurilor și nedreptății.)

Nu există episod în care cel puțin unul dintre personaje să nu citească o carte – plasată strategic și repetat în câmpul vizual al privitorului, iar multe dintre scene se petrec în biblioteca închisorii. Filmul include mini-recenzii ale unor bestselleruri (în special titluri de non-ficțiune) care explică și ilustrează problemele sociale cu care se confruntă personajele.

Casa stranie (2020)

16+ Romance, Horror
Cu: Leon Orlandianyi, Benno Rosskopf, Julia Koschitz
Regia: Daniel Prochaska

Trailer Casa stranie

Filmul inspirat de romanul omonim al Martinei Wildner – netradus la noi – urmărește aventurile unei familii care se mută dintr-o metropolă într-un orășel izolat, într-o casă despre care se spune că este bântuită. Cei doi frați și noii lor amici încearcă să elucideze misterul care le amenință noua viață.

Us and them (2018)

13+ Romantic, Dramă
Cu: Jing Boran, Zhou Dongyu
Regia: Rene Liu

Trailer Us and Them

Într-un tren care îi duce spre casă, în perioada aglomerată a Festivalului Primăverii, soarta îi aduce pe Xiaoxiao și Jianqing împreună. Cei doi se îndrăgostesc și se străduiesc să facă relația să meargă, dar, în cele din urmă, realitățile dure ale vieții îi fac să se depărteze. Zece ani mai târziu, cei doi se regăsesc și idila prinde din nou contur. (Nu sunt disponibile informații despre carte)

perfect-tour.ro

The land of steady habits (2018)

16+ Dramă
Cu: Ben Mendelsohn, Edie Falco, Connie Britton
Regia: Nicole Holofcener

The land of steady habits trailer

Filmul bazat pe romanul omonim al lui Ted Thomson (indisponibil în română) spune povestea unui finanțist care divorțează și se pensionează anticipat sperând să-și recapete cheful de viață. În timp ce fiul său, fost dependent de droguri se reabilitează, Anders se apucă de fumat iarbă și, într-un final, descoperă că viața fără griji la care spera este un miraj.

MINI SERIE Un criminal surprinzător (2021)

16+ Polițist, Dramă
Cu: Robert Gustafsson, Peter Andersson

Trailer Un criminal surprinzător

N-am găsit informații despre cartea care a inspirat mini-seria Un criminal surprinzător, însă povestea reală pe care se bazează filmul este uimitoare. Stig Engstrom, martor la asasinarea prim-ministrului suedez Olaf Palme, a fost propus de doi scriitori suedezi ca suspect principal. După moartea lui, procurorii au confirmat ipoteza, menționând că dovezile nu au fost suficiente pentru a începe urmărirea penală. Filmul ficționalizează acest mister neelucidat.

Ghid astrologic pentru inimi frânte

16+ Romantic, Comedie
Cu: Claudia Gusmano, Michele Rosielo

Trailer Ghid astrologic pentru inimi frânte

Ghid astrologic pentru inimi frânte este o comedie romantică italiană bazată de romanul omonim Silviei Zucca (netradus în România). Serialul o are ca protagonistă pe Alice, o tânără fără perspective, singură și dezamăgită. După ce întâlnește un astrolog carismatic, Alice decide să-și găsească sufletul pereche și drumul în viață cu ajutorul indicațiilor astrale.

Gabrielle (2005)

16+ Romantic, Dramă
Cu: Isabelle Huppert, Pascal Greggory
Regia: Patrice Chéreau

Trailer Gabrielle

Gabrielle este ecranizarea unei povestiri scurte de Joseph Conrad, The return, care urmărește destinul unui cuplu din lumea bună a Parisului. Jean Harvey și soția sa, Gabrielle, duc o viața confortabilă de burghezi, pe care o condimentează cu serate săptămânale. Cea de-a zecea aniversare a căsniciei lor, doar aparent fericite, îi aduce lui Jean o scrisoare de despărțire.

cartepedia.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: