PARENTING Cărți pentru viitori părinți

Dincolo de bucuria de a aștepta un copil, orice viitoare mamă sau tată din ziua de azi va fi copleșit de muntele de teorii și sfaturi de parenting. De la Google până la mătușa de la țară, toată lumea îți va prezenta modul ideal în care ar trebui să duci sarcina și să te pregătești pentru sarcină. Toți ar fi fericiți dacă le-ai urma sfaturile, numai că ele sunt adesea… contradictorii!

Pe măsură ce noile generații au acces la mai multă informație, iar medicina a avansat, pare o “inginerie” tot mai mare să ai un copil. Dar nu trebuie să fie așa. Ai cel puțin nouă luni la dispoziție să te pregătești pentru a fi mamă sau tată și câteva cărți bune din care să înveți ce înseamnă asta. Iar dacă ai pe cineva în familie sau în cercul de prieteni care așteaptă un copil, cel puțin unul dintre titlurile de mai jos va fi un cadou excelent.

libris.ro

La ce să te aștepți când ești însărcinată – de Heidi Murkoff

 
La ce să te aștepți când ești însărcinată – de Heidi Murkoff

Supranumită “Biblia femeilor însărcinate”, cartea lui Heidi Murkoff te îndrumă prin fiecare săptămână de sarcină, oferind răspunsuri la toate întrebările pe care le-ai putea avea și explicând tot ceea ce simți. Este de fapt un ghid pas cu pas pentru tot ce te preocupă și un noian de soluții pentru toate provocările sarcinii. În plus, fiecare capitol are o secțiune dedicată și pentru viitorii tătici.

La ce să te aștepți când ești însărcinată este la a cincea ediție, s-a vândut în aproape douăzeci de milioane de exemplare și este încă numărul 1 în topul Amazon al cărților de parenting.

Ghid pentru un viitor super-tată – de Benjamin Perrier

Ghid pentru un viitor super-tată – de Benjamin Perrier

Tăticii care așteaptă un bebe au acum o carte dedicată lor. Este cunoscută transformarea radicală pe care o suferă unii dintre bărbații care devin tați, în sensul unei maturizări pe repede înainte, cu fricile și emoțiile ei. Benjamin Perrier vorbește din experiență, oferă sfaturi, informații și adaugă o doză sănătoasă de umor ca să te pregătească pentru rolul de tată. În plus cartea are și o serie de ilustrații (dacă nu ești un viitor tată prea atras de lectură).

Ghidul sarcinii și al nașterii pentru EA și EL – de Dean Beaumont și Steph Beaumont

 Ghidul sarcinii și al nașterii pentru EA și EL – de Dean Beaumont și Steph Beaumont

Soții Beaumont sunt recunoscuți printre cei mai buni specialiști în parenting din Marea Britanie. Ghidul lor îi privește pe viitorii părinți ca o echipă ce va trece cu bine prin încercările sarcinii și nașterii. Cartea este împărțită pe capitole “pentru ea”, “pentru el” și “pentru amândoi” și se concentrează nu doar pe pregătirea aducerii pe lume a unui copil ci și pe consolidarea relației dintre viitoarea mămică și viitorul tătic. Există în special pasaje care special modurile multiple în care bărbatul își poate ajuta partenera înainte și după naștere.

Sarcina ta zi de zi – de Maggie Blott

Sarcina ta zi de zi – de Maggie Blott

Această ediție de lux, recomandată de specialiștii în domeniu, se remarcă prin gradul de detaliu și volumul de informații și sfaturi pentru viitoarele mămici. Fiecare zi a sarcinii este analizată din perspectiva mamei și a copilului, iar capitolele abundă în cele mai bune recomandări de la medici și soluțiile pentru toate stările și situațiile în care o femeie însărcinată s-ar putea regăsi. Aș spune că acest volum exhaustiv este destinat viitoarelor mămici pentru care buna planificare și analiza fiecărei etape de sarcină sunt importante.

Cel mai simpatic ghid de sarcină – de Vicki Iovine

Cel mai simpatic ghid de sarcină – de Vicki Iovine

Cumva la polul opus recomandării anterioare se află acest ghid de sarcină de la o mamă care a născut de patru ori în șase ani. Dincolo de recomandări științifice și sfaturi de la specialiști, cartea această se axează mai mult pe experiența veritabilă de a fi mamă și aș spune că face mult bine pentru moralul mămicilor de pretutindeni. Indiferent cine ești și cât de greu îți este, află că poți orice și chiar mai mult, poți crea miracolul care îți va schimba viața. Volumul lui Vicki Iovine este și o lectură interesantă pentr femeile care cochetează cu gândul de a deveni mame și vor să beneficieze de o relatare “de la sursă” despre bucuriile și emoțiile maternității.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: