PREMIERĂ Opera Națională București inaugurează primul Târg de Crăciun cu muzică clasică

Classical Christmas Market, primul târg de sărbători de la Opera Naţională Bucureşti, va avea loc în perioada 3 – 31 decembrie, în aer liber, pe esplanadă.

Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi au anunţat joi organizarea primului târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica simfonică a sărbătorilor de iarnă – „Classical Christmas Market”.

Pentru prima dată în istoria sa centenară, ONB are târg de Crăciun.

Classical Christmas Market va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie 2021, în aer liber, pe esplanada ONB. Accesul publicului la evenimente va fi gratuit.

Târgul va oferi vizitatorilor, de orice vârstă, o ofertă diversă, atractivă şi în acelaşi timp instructivă, prezentată într-o scenografie impresionantă.

„Classical Christmas Market” va fi amenajat pe o suprafaţă de 12.000 metri pătraţi şi va conţine decoruri şi activări, desfăşurate în jurul patinoarului, atracţia principală a târgului.

Publicul se va putea bucura şi de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai, de Ateliere Spiriduşilor şi workshopuri pentru copii, de „zboruri” cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC – trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe surprize.

libris.ro

Despre organizatorii Classical Christmas Market

Opera Naţională Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, este cea mai importantă scenă dedicată spectacolului muzical şi coregrafic din România. Instituţionalizată în 1921, ONB a fost constituită pe fondul existenţei pe teritoriul României, încă din 1885 a Companiei Opera Română înfiinţată de George Stephănescu, ce îşi desfăşura spectacolele pe scena Teatrului Naţional. Prima reprezentaţie oficială a avut loc pe 8 decembrie 1921, cu spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, prilej cu care compozitorul George Enescu s-a aflat la pupitrul dirijoral, dorind astfel să sublinieze sprijinul şi implicarea sa efectivă în realizarea acelui moment istoric în cultura neamului românesc.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925 – 2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.600 de concerte în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de ţară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Naţional Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, iniţiat de maestrul Ion Marin, care reuneşte în prezent peste 1.680 de coruri şi peste 60.000 de copii din ţară şi diaspora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: