ARCUB Târg de Crăciun al creativilor – ateliere pentru copii și o expoziție – unicat de jocuri

Primăria Capitalei prin ARCUB deschide luna decembrie cu târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti Urban Christmas Market, care va avea loc între 6 şi 23 decembrie. Expoziţia-unicat „O lume a jocurilor” poate fi vizitată între 3 şi 15 decembrie la ARCUB Gabroveni.

bookzone.ro

Urban Christmas Market | 6-23 decembrie

Urban Christmas Market face parte din seria târgurilor de iarnă organizate de Primăria Capitalei pe parcursul lunii decembrie în mai multe locaţii din Bucureşti.

Târgul de Crăciun de la ARCUB Gabroveni a fost gândit ca o platformă de promovare a sectorului creativ din Bucureşti – creatori, producători sau vânzători de obiecte de design, obiecte decorative, mic mobilier, corpuri de iluminat, obiecte din ceramică/sticlă, ilustrații, sculpturi, tablouri), bijuterii, decorațiuni, viniluri, cărți, albume, produse de papetărie, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii sau articole pentru copii.

Urban Christmas Market continuă tradiția târgurilor organizate la ARCUB Gabroveni și oferă vizitatorilor posibilitatea de a alege între secţiuni reprezentative pentru mai multe domenii din sectorul creativ. Secţiunea Makers’ Market este dedicată creatorilor de obiecte de design, secţiunea Food & Drinks Corner este dedicată vendorilor de băuturi calde (ceai, cafea, ciocolată caldă, vin fiert) şi vânzătorilor de produse alimentare artizanale, iar secţiunea Education Corner include ateliere și spectacole pentru copii.

Urban Christmas Market este deschis zilnic, până pe 23 decembrie, între orele 12.00 şi 21.00, la sediul Hanul Gabroveni din Centrul istoric, în sala Arcelor, Sala Librărie, Spațiul Gabroveni Creativ, Sala Bolților şi Foaierul Gabroveni.

Expoziţia „O lume a jocurilor | 3-15 decembrie

Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la ARCUB Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi românești și străine intitulată „O lume a jocurilor”, care include peste 500 de jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și din zone diferite ale lumii.

Expoziția are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public. Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a aduce în viețile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri în aer liber sau de interior, care au la bază nevoia de libertate, de socializare și de ieșire din rutină.

Expoziţia „O lume a jocurilor” este prezentată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al Hanului Gabroveni. În Sala Coloanelor, sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte şi scrieri (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus sau Johan Huizinga), Sala Lipscani găzduieşte jocuri româneşti, iar în Sala Gabroveni sunt grupate jocuri străine şi jocuri pentru părinţi şi bunici. Expoziția va putea fi vizitată în bază unei programări, în perioada 3-15 decembrie. Vernisajul expoziţiei „O lume a jocurilor” este programat pentru ziua de luni, 6 decembrie, de la ora 17.00 şi va include un concert de colinde.

Evenimente conexe „O lume a jocurilor” | Ateliere pentru copii

În cadrul expoziţiei, sunt programate o serie de ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, de la atelierele de grup destinate elevilor din unităţi de învăţământ, la ateliere deschise publicului larg.  

Program ateliere „O lume a jocurilor”

Ateliere pentru grupuri şcolare: 8-9, 14-15 decembrie 2021 | ARCUB – Sala Coloanelor

Ateliere deschise publicului

11 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Joaca de-a muzica: atelier interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale.

12 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Descoperă lumea prin joacă: atelier de explorare cognitivă prin jocuri senzoriale de observaţie şi mişcare.

Participarea la toate evenimentele din cadrul târgului este gratuită. Participarea la atelierele pentru copii și la expoziția „O lume a jocurilor” se face în baza unei programări la adresa inscrieri@arcub.ro.

bookzone.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: