BESTSELLER “Greutatea unui pian” de Chris Cander a apărut în colecția Raftul Denisei

Romanul Greutatea unui pian de Chris Cander, bestseller USA Today publicat în peste cincisprezece țări, a apărut recent la editura Humanitas Fiction, în traducerea Cristinei Nicolae.

Povestea Clarei Lundy despre memorie, pierdere și renunțare pleacă de la obiectele simbolice, păstrătoare ale celor mai dragi amintiri și ajunge la gesturile pe care trebuie să le facem pentru a ne desprinde de vraja lor și a intra pe făgașul vieții noastre.

Clara Lundy, un mecanic auto din Bakersfield, California, trebuie să-și care pianina Blüthner ori de câte ori se mută. La fel i se întâmplase și pianistei Katia Zeldin, cu o generație înaintea ei, când a plecat din Rusia Sovietică, la dorința soțului său, doar că ea a pierdut-o. Pianina a străbătut Europa, alături de o companie de balet, și, după ani, a ajuns în America. Greutatea pianinei, la care Clara nu a învățat niciodată să cânte, este alta decât cea fizică. Seamănă cu o amintire dureroasă: pianina este tot ce i-a rămas Clarei de la părinți. Un cadou, deloc inocent, pe care i-l făcuse tatăl de ziua ei. Clara și pianina vor fi singurele supraviețuitoare ale incendiului care cuprinde casa familiei Lundy. Iar, din clipa aceea, amândouă vor purta povara tot mai apăsătoare a unui trecut complicat și a unei povești care leagă continente și destine.

libris.ro

Greutatea unui pian imaginează ce s-ar întâmpla dacă un obiect destinat exprimării nonverbale a gândurilor și trăirilor ar fi forțat să vorbească în numele personajelor.“ — The Guardian

„Cu o intrigă iscusită și foarte bine scris, o meditație tandră despre puterea vindecătoare a artei și despre limitările acesteia.“ – Kirkus Reviews

Fragment din romanul “Greutatea unui pian”

Despre Chris Cander, autoarea romanului “Greutatea unui pian”

Chris Cander

CHRIS CANDER a absolvit Honors College, University of Houston, în orașul în care a crescut și unde trăiește împreună cu soțul, fiica și fiul ei. De șapte ani este scriitor rezident în programul Writers in the Schools din Houston. Administrează mai multe biblioteci din comunitatea ei, în cadrul mișcării Little Free Library. A debutat cu romanul 11 Stories (2013), care a câștigat Independent Publisher Gold Medal la secțiunea Popular Fiction și a fost finalist la USA Best Book Awards 2014. Al doilea roman, Whisper Hollow (2015), a fost inclus pe lista lungă pentru Great Santini Fiction Prize și a fost nominalizat pentru Kirkus Prize 2015. În 2019 îi apare romanul Greutatea unui pian (The Weight of a Piano), publicat în peste cincisprezece țări, ajuns bestseller USA Today și inclus de American Booksellers Association în Indie Next Great Reads List și November 2019 Indie Next List Now. Un nou roman care-i poartă semnătura, A Gracious Neighbor, este anunțat pentru 2022. Chris Cander a scris și o carte pentru copii, The Word Burglar, care a câștigat, în 2014, Moonbeam Children’s Book Award (argint).

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: