NOUTATE Jerry Seinfeld, O fi bun de ceva – colecție de schițe ale comediantului

“O fi bun de ceva?”, cea mai recentă carte a îndrăgitului comic Jerry Seinfeld, a apărut recent la editura Vellant. Volumul este rezultatul experienței profesionale a actorului și scenaristului care a cucerit publicul internațional cu glume inspirate de viața cotidiană.

Iată ce spune Seinfeld despre modelul care l-a inspirat să transforme comedia într-un mod de viață:

Închipuie-ți cum arătam pe la mijlocul anilor 1960, pe podeaua sufrageriei, stând turcește, cu un bol de cereale în mână, în fața televizorului nostru Zenith cu diagonală de douăzeci și cinci de inchi, îmbrăcat în blugi și un tricou cu dungi, cu teniși US Keds în picioare, cu privirea ațintită la un comediant în costum și cravată negre la The Ed Sullivan Show.

Și eu mai spuneam uneori câte ceva amuzant, dar tot ce scotea tipul ăsta pe gură era de comă. Cum poate să vorbească așa?

Comedianții mă uluiau și mă fascinau. Însă niciodată nu mi‑am imaginat că aș putea fi și eu unul.

Volumul “O fi bun de ceva” este o colecție de scrieri comice ale lui Seinfeld, de-a lungul carierei sale de 45 de ani și reunește unele dintre cele mai bune glume ale sale. Titlul se bazează pe întrebarea principală pe care o pune un comedian, atunci când testează un material nou. La apariția în Statele Unite, cartea a fost bestseller New York Times.

cartepedia.ro

Despre Jerry Seinfeld, autorul “O fi bun de ceva”

Jerome „Jerry” Seinfeld (n. 29 aprilie 1954) este actor, scenograf și producător de film american. S-a născut în Brooklyn, New York, într-o familie de evrei. Tatăl său, Kálmán, era originar din Ungaria, iar mama sa, Betty, din Siria. Este un comediant de tip „observator”, glumele sale fiind bazate pe observații adeseori evidente ale vieții cotidiene. Faima i-a fost adusă de sitcom-ul Seinfeld, în care l-a interpretat pe Jerry Seinfeld, o caricatură a propriei persoane, rol pentru care a fost răsplătit cu Globul de aur în 1994. Jerry Seinfeld a fost și producător al serialului, împreună cu prietenul său Larry David.

Prima carte publicată de Seinfeld a fost Seinlanguage, o adaptare a materialului comic din serial. Apărută în SUA în 1993, cartea a ajuns să conducă topul bestseller-urilor New York Times. Titlul a fost inspirat de un articol apărut în Entertainment Weekly care publica lista replicilor din serial ce au rămas în memoria și limbajul colectiv. În 2003, Jerry Seinfeld a scris o carte pentru copii intitulată Halloween.

Seinfeld a scris prefața pentru seria de cărți ale lui Ted L. Nancy, Letters from a Nut și a cărții lui Ed Broth – Stories from a Moron. Se speculează că ambii autori ar fi doar pseudonime ale lui Seinfeld sau ale unui prieten al acestuia.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: