TOP Cele mai citite cărți Litera în 2021

Anul 2021 a însemnat la Litera editarea a peste 750 de titluri noi din toate domeniile. Cărți de ficțiune și nonficțiune, bestselleruri, memorii și multe altele au oferit cititorilor momente de plăcere și relaxare sau căi pentru o mai bună înțelegere a lumii și a sinelui.

Lista celor mai citite cărți Litera în 2021

Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări de Igor Bergler

Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări de Igor Bergler este bestsellerul absolut al anului 2021, un thriller inteligent și extrem de bine documentat despre intrigile și misterele Vaticanului. În spatele unor execuții ritualice, se află o conspirație terifiantă și un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă. Dozarea perfectă dintre suspans, crimă, mister și istorie face din acest roman o lectură hipnotică, depășind cu mult pariurile cărților anterioare ale autorului.

Fecioarele de Alex Michaelides

Fecioarele de Alex Michaelides, e unul dintre cele mai citite thrillere apărute anul acesta. L-am recenzat și noi aici.

După bestsellerul Pacienta tăcută, considerat unul dintre cele mai fascinante romane psihologice din ultimii ani, Alex Michaelides a revenit în topuri cu al doilea roman, cel puțin la fel de captivant ca primul. Fecioarele împletește magistral mitologia greacă, psihologia, obsesia și crima. Un thriller despre determinarea unei psihoterapeute strălucite de a înțelege și de a devoala crimele bizare ale carismaticului profesor de tragedie greacă, Edward Fosca.

Apă proaspătă pentru flori de Valerie Perrin

Apă proaspătă pentru flori de Valerie Perrin – un roman tulburător despre Violette, administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia, despre universul său, o poveste intimă și plină de forță despre o femeie care, în ciuda tuturor obstacolelor, crede invariabil în viață și în bucurie. Romanul a fost tradus în peste 30 de țări și a câștigat Premiul Maison de la Presse, Paperback Readers Prize.

Portocala sângerie de Harriet Tyce

Portocala sângerie de Harriet Tyce este un roman întunecat și captivant despre violența domestică, lipsa de devotament în căsnicie, despre impulsuri viscerale, dar și despre pierderea respectului de sine. Debutul fulminant al scriitoarei Harriet Tyce a fost publicat în peste 25 de țări.

Oricine poate avea o relație fericită de Stefanie Stahl

Oricine poate avea o relație fericită de Stefanie Stahl – o nouă carte utilă și intuitivă a psihoterapeutei Stefanie Stahl, autoare a cărții-fenomen, Vindecarea copilului interior. Terapeuta ne învață că formula unei relații sănătoase constă în armonia dintre atașamentul de celălalt și autonomia personală. Un echilibru care se dovedește deseori fragil, dar care poate fi dobândit, prin renunțarea la tiparele comportamentale disfuncționale.

bookzone.ro

Apropo de nimic de Woody Allen

Apropo de nimic de Woody Allen, o autobiografie spumos de amuzantă și inteligentă, scrisă de unul dintre cei mai remarcabili cineaști și artiști ai timpurilor noastre. O avalanșă de glume, replici și povestiri face, din acest neegalat autoportret, o carte îndrăzneț de sinceră, intimă și dinamică. Cu stilul său unic de povestitor, Allen își amintește de încercările sale de a intra în industria de divertisment de radio și televiziune, de cariera sa cinematografică, dar și relațiile și căsniciile sale, greșelile și succesele, pasiunea pentru jazz și sport.

Așa începe răul de Javier Marias

Așa începe răul de Javier Marias. Este una dintre cărțile cele mai bune citite de mine anul acesta. Sub pretextul unei povești de dragoste care se naște între asistentul personal al unui regizor faimos și soția neglijată și abuzată a acestuia, Marias face o incursiune în rădăcinile mentalității misogine și efectele ireparabile pe care le determină în relațiile de cuplu.

Citește aici recenzia noastră.

Marias este unul dintre cei mai prolifici scriitori spanioli contemporani, tradus în 46 de limbi, cu peste 8 milioane de cărți vândute în întreaga lume.

Povești de vară de Mieko Kawakami

Povești de vară de Mieko Kawakami este un portret radical și intim al condiției femeii în Japonia contemporană și nu numai, un roman ce chestionează ireverențios feminitatea, corpul feminin, dar și familia, cu legăturile și abuzurile, cu așteptările și trădările cu care aceasta vine la comun. O voce tânără și proaspătă, Mieko Kawakami a primit mai multe premii literare de prestigiu în Japonia, printre care Premiul Akutagawa, Premiul Tanizaki și Premiul Murasaki Shikibu.

Trăind cu zeii de Neil MacGregor

Trăind cu zeii de Neil MacGregor — o carte fascinantă, spiritual și complex construită, care tratează un aspect esențial al condiției umane: nu există nicio societate în lume care să nu împărtășească o credință comună, o ideologie sau o religie. Credințele și convingerile de bază reprezintă liantul oricărei comunități, iar meritul acestei cărți este acela de a ne face să înțelegem că de modul în care trăim cu zeii noștri depinde și modul în care trăim cu semenii noștri.

Trăind cu zeii de Neil MacGregor

Oamenii din copaci de Hanya Yanagihara, romanul de debut al bine-cunoscutei scriitoare americane, autoare a romanului O viață măruntă, este deopotrivă o aventură antropologică fascinantă, o parabolă ecologică și o analiză scrutătoare a relativismului moral. Un roman surprinzător al Hanyei Yanagihara, care vorbește despre aroganța occidentală în raport cu popoarele indigene, o carte care uimește cu atitudinea sfidătoare de a nu oferi izbăviri și soluții.

bookzone.ro

Un gând despre „TOP Cele mai citite cărți Litera în 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: