ONLINE Trilogia poveștilor lui Ispirescu disponibilă gratuit

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă seria de autor „Trilogia Ispirescu”. Construită ca un spectacol de teatru radiofonic în regia Evei Labadi, seria reuneşte poveştile „Fata săracului cea isteaţă”, „Lupul pârcălab” şi „Ţapul şi şarpele”. Fişierele audio pot fi accesate gratuit pe teatrulgong.ro.

Cele mai îndrăgite poveşti româneşti prind viaţă prin interpretarea actorilor Teatrului „Gong” din Sibiu, pornind de la forţa dialogului articulat prin muzică şi efecte sonore, fără a avea nicio imagine vizuală.

„Poveştile audio au fost create ca o alternativă teatrală în pandemie şi am hotărât să continuăm acest proiect demarat iniţial cu poveştile lui Creangă.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

libris.ro

„Fata săracului cea isteaţă”

În distribuţie: Angela Páskuy, Andrei Hansel, Anton Balint, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Lucia Barbu, Daniela Dragomir, Adrian Prohaska.

Într-un sat, nu foarte îndepărtat era un ţăran foarte bogat, dar nu avea o inimă prea mare. Şi tot acolo în sat era şi un ţăran foarte sărac, care, pe cât de sărac era el, pe atât de isteaţă era fiica lui. Fata săracului ajunge după cearta dintre cei doi ţărani să se mărite cu boierul satului, un bărbat puternic, cu o judecată dreaptă, dar care o pune la mai multe încercări.

„Lupul pârcălab”

În distribuţie: Claudia Stühler, Claudiu Fălămaş, Jenő Major.

Neam de neamul lupului nu a fost pârcălab, până când un măgar, ce voia să scape din dinţii lupului s-a hotărât să îl păcălească. Astfel că, lupul ajunge din vânător vânat.

„Ţapul şi şarpele”

În distribuţie: Adrian Prohaska, Raluca Pavel, Daniela Dragomir.

Oare poate un şarpe să fie prieten cu un ţap? Morala acestei poveşti ne spune că, oricât de multă nevoie de ajutor au anumite persoane, nu trebuie lăsate să profite. Şarpele a vrut doar să îl păcălească pe ţap, dar acesta nu a picat în plasa şarpelui: „mie îmi place prietenia, dară sa fie dreaptă”.

Înregistrările au fost operate de Dan Caras, la sediul Teatrului „Gong”, iar montajul audio a fost realizat de Alexandru Uncruţiu, în Timişoara.

Petre Ispirescu, celebru pentru poveştile culese din folclorul românesc, s-a născut în Bucureştiul anilor 1830. Mereu a spus că talentul său pentru scris şi povestit l-a dobândit de la mama sa, o modestă ardeleancă, cu darul povestirii.

Părinţii şi educatorii pot accesa gratuit alte peste 290 de fişiere audio în „Meniul cu poveşti şoptite” de pe teatrulgong.ro.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: