FRANȚA Simpaticul Asterix și scriitorul Guillaume Musso conduc topul vânzărilor de carte în 2021

Cel mai recent album al aventurilor lui Astérix a fost cea mai cumpărată carte de cititorii francezi în 2021, iar romancierul Guillaume Musso este cel mai îndrăgit scriitor, scrie Livres Hebdo.

„Astérix et le Griffon” a dominat net clasamentul anunțat de GfK. Francezii au cumpărat 1.547.576 de exemplare în mai puțin de două luni de la lansarea din 21 octombrie, ceea ce reprezintă 21.500 de albume de benzi desenate pe zi sau 15 pe minut.

Mult în spatele lui Astérix, „Anomalia” de Hervé Le Tellier (Gallimard), câștigător al premiul Goncourt pe 2020, este a doua cea mai vândută carte din 2021, aproape o jumătate de milion de exemplare, 491.884. Romanul care a câștigat premiul Goncourt pe 2021, „La plus secrète mémoire des hommes”, al senegalezului Mohamed Mbougar Sarr, se află pe locul cinci cu 378.219 exemplare. Cartea este în curs de traducere la editura Pandora M.

După „Tout le bleu du ciel”, roman de Mélissa Da Costa din 2019 (al şaselea cu 331.010 exemplare), prezidenţiabilul Eric Zemmour a reuşit să urce în acest top în care scrierile politice de obicei nu au loc, cu 282.671 de exemplare.

libris.ro

Top 10 cei mai cumpărați scriitori în Franța

În ce-i privește pe autorii preferați de francezi, Guillaume Musso și-a surclasat concurența, pentru al unsprezecelea an consecutiv, cu 1.278.000 de cărţi vândute. Cărțile sale sunt iubite și de cititorii români, în special Fata de hârtie, romanul despre un scriitor celebru aflat în pană de inspirație care își caută muza.

Locul doi în clasamentul autorilor, la fel ca în anul precedent, este ocupat de scriitoarea Virginie Grimaldi cu 877.000 de exemplare. “Era și timpul să aprind iar stelele”, al patrulea roman al său a cucerit iubitorii de lectură de pretutindeni.

Topul autorilor în Franța

Al treilea cel mai apreciat scriitor de ficțiune este Franck Thilliez (750.000 de exemplare vândute) şi Michel Bussi (721.000 de exemplare). Urmează şase autori care se situează între 600.000 şi 656.000 de exemplare: Marc Levy, Bernard Minier, Valérie Perrin, Mélissa Da Costa (nouă intrată în acest top 10), Marie-Bernadette Dupuy şi Aurélie Valognes.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: