NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii ianuarie 2022

Culoarul morții (1999)

16+ Thriller, Rasial
Cu: Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan
Regia: Frank Darabont

Green Mile trailer

Inspirat de romanul lui Stephen King, Culoarul Morții / The Green Mile este povestea tragică, dar dătătoare de speranță a unui negru cu dizabilități condamnat la moarte pe nedrept pentru viol. Așa zisa infracțiune a fost comisă împotriva unei fetițe albe, lucru care crește revolta comunității și tratamentul crud și discriminatoriu la care este supus pe ultima sută de metri. Dar negrul ciudat și copilăros are capacitatea paranormală de a vindeca orice afecțiune și le dovedește repetat lucrul acesta gardienilor de pe culoarul morții. Cum să îl trimiți la moarte?

Munchen în fața războiului (2021)

13+ Dramă, Istoric
Cu: Jeremy Irons, George MacKay
Regia: Christian Schwochow

Trailer Munchen în fața războiului

Thrillerul istoric Munchen de Robert Harris este sursa de inspirație pentru drama care ecranizează perioada premergătoare izbucnirii al Doilea Război Mondial. În septembrie 1938, Adolf Hitler este hotărât să invadeze Cehoslovacia, în timp ce Prim-ministrul britanic, Neville Chamberlain, caută cu disperare să evite războiul. Münchenul va fi gazda unei întâlniri la nivel înalt, un efort de ceasul al doisprezecelea pentru a menține o pace precară.

Cutezanță (2022)

16+ Polițist, Mister
Cu: Alyssa Milano, Sam Page
Regia: Monika Mitchell

Trailer Chip de Înger 2014

O scriitoare faimoasă de romane polițiste, Grace (Alyssa Milano), se întoarce la casa familiei ei din Washington D.C., chemată de sora cu care nu prea mai ține legătura. Când sora este ucisă, iese la iveală că femeia proaspăt divorțată ducea o viață dublă de animatoare online și mamă casnică. Grace ignoră avertismentele detectivului cu însărcinat cu investigația și se implică în caz pentru a găsi criminalul. Filmul este bazat pe romanul polițist Brazen Virtue, de Nora Roberts.

Mama android (2021)

16+ SF, Thriller
Cu: Chloe Grace Moritz, Algee Smith
Regia: Mattson Tomlin

Trailer Cleft lip

Mama / Android este bazat pe romanul SF R.U.R. al scriitorului ceh Karel Capek. Într-o lume distopică în care AI scapă de sub controlul oamenilor, doi tineri fug din calea mașinăriilor ucigașe cu chip uman și caută refugiu în puținele teritorii rămase încă sub conducerea oamenilor. Totul este de două ori mai complicat din cauza unei sarcini neprevăzute care îi face să se deplaseze cu mai mare greutate și să-și planifice viețile, înainte de toate, cu gândul la viitorul și binele copilului nenăscut.

libris.ro

Străinul din umbră (2020)

16+ Dramă
Cu: Richard Armitage, Siobahn Finnean
Creator Harlan Coben

Trailer Fiica ascunsă

Inspirat de romanul Străinul al lui Harlan Coben, autor de thrillere cu care Netflix a semnat recent mai multe colaborări pentru ecranizările cărților sale, serialul spune povestea familiei Price a cărei viață e dată peste cap de apariția unei necunoscute care îi face lui Adam Price mărturisi tulburătoare despre soția sa. Bărbatul nu știe pe cine să mai creadă – pe femeia care pare să știe mai multe ca el despre familia lui sau pe cea cu care trăiește?

SERIE LIMITATĂ Aproape de mine (2021)

16+ Polițist, Mister
Cu: Cush Jumbo, James Nesbitt
Regia: Liz Garbus

Trailer Aproape de mine

Filmul bazat pe thrillerul lui Harlan Coben (disponibil doar în engleză). Disperarea unei mame care își pierde fiica și determinarea ei de a găsi vinovatul cu orice preț scot la lumină douăsprezece cazuri similare de femei ucise, pe care poliția le ignora.

Femeia de vizavi de fata de la fereastră (2020) – apare în 28 ianuarie

10+ Comedie neagră, thriller, mister
Cu: Kristen Bell, Tom Riley
Regia: Michael Lehmann

Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră trailer

Parodia Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră ironizează filmele recente bazate pe cărți în care eroina principală, izolată la domiciliu, de obicei din cauza unei agorafobii, asistă la o agresiune sau crimă, dar nu poate interveni ca să ajute victima. Thrillerul Femeia de la fereastră, ecranizarea cărții omonime, e unul dintre scenariile de la care a pornit ideea.

libris.ro

Mudbound (2017)

13+ Dramă, Istoric
Cu: Carey Mulligan, Mary J. Blige, Garrett Hedlund
Regia: Dee Rees

Trailer Mudbound

Drama istorică inspirată de romanul omonim (disponibil la noi doar în limba engleză) al scriitoarei Hillary Jordan a avut multiple nominalizări la Golden Globe și i-a adus cântăreței Mary J Blige prima dublă nominalizare din istoria Oscarurilor pentru interpretare și pentru coloană sonoră.

În iarna lui 1946, Henry McAllen se mută cu soția sa, Laura, din casa confortabilă din Memphis, Tennessee, într-o fermă îndepărtată de bumbac din delta fluviului Mississippi – un loc pe care ea îl găsește străin și înfricoșător. În timp ce Henry lucrează pământul, Laura se luptă să crească cele două fete mici într-o baracă grosolană, fără instalații sanitare sau electricitate, sub ochii socrului ei crud și rasist. Când plouă, apele se ridică și înghit podul spre oraș, izolând familia într-o mlaștină.

Situl

13+ Dramă, Romance
Cu: Ralph Fiennes, Carey Mulligan
Regia: Simon Stone

Trailer Situl

În timp ce Al Doilea Război Mondial bate la ușă, o văduvă bogată (Carey Mulligan) angajează un arheolog amator (Ralph Fiennes) pentru a se ocupa de săpături pe proprietatea ei. Cei doi fac o descoperire istorică, ecourile evenimentelor din trecutul Angliei rezonând cu elemente legate de viitorul incert al țării‎. Filmul este inspirat de romanul The Dig – netradus în română – al scriitorului John Preston.

SERIAL Snowpiercer Sezonul 3 (2021)

16+ Dramă, Distopic
Cu: Jennifer Connelly, Daveed Diggs
Creat de Graeme Manson, Josh Friedman

Trailer Snowpiercer

Serialul Snowpiercer este bazat pe seria de romane SF La Compagnie des glaces (netradus) a autorului francez Georges-Jean Arnaud. Într-o lume în care viața pe Terra a devenit imposibilă din cauza temperaturii globale extrem de reduse, Mr. Wilson, un afacerist oportunist construiește un tren – perpetuum mobile care face înconjurul globului în așteptarea unor vremuri mai calde. Societatea miniaturală din tren este împărțită net între bogați și săraci, cei din urmă muncind până la epuizare ca să asigure bunăstarea celor de la clasa I. Revolta e inevitabilă.

farmec.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Un gând despre „NETFLIX 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii ianuarie 2022

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: