CONCURS Premii în bani pentru elevii și studenții care scriu eseuri despre toleranță

Actualizare – Concurs încheiat la 4 februarie 2022.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale organizează Concursul de eseuri ,,Arta de a trăi împreună” ediția a II-a. Scopul concursului este promovarea toleranței și încurajarea elevilor și studenților să-și exprime ideile despre diferențelor dintre noi, diferențe care ne fac unici și ne ajută să conviețuim într-un mod armonios.

Cu toții suntem diferiți, prin felul sau locul unde trăim, prin cultura, religia sau limba pe care o vorbim, precum și prin faptul că avem caractere diferite. Acest lucru ne face unici, astfel am fi trăit toți într-o lume trasă la indigo, monotonă și plină de gri. Dar pe cât de multe diferențe ar exista între noi avem și multe lucruri în comun. Diferențele creează conflicte și ne fac de multe ori să-i rănim pe ceilalți prin indiferența noastră. Oare merită?

Suntem de părere că o lume plină de iubire, pace și toleranță este mult mai frumoasă decât una condusă prin războaie de ură și egoism, care se concentrează pe diferențe și ajunge să accentueze discriminarea. Haideți să arătăm lumii ce înseamnă arta de a trăi împreună! Să arătăm prin cuvinte cât de frumoasă este lumea în care trăim, transmit organizatorii.

Regulamentul concursului

Sunt invitați să trimită eseuri cu tema “Arta de a trăi împreună” elevi de liceu (clasele IX-XII) și studenți (licență, master, doctorat) din oricare universitate acreditată din România sau dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Fiecare candidat poate trimite o singură lucrare.

Lucrările vor fi redactate în limba română, format document .doc (Microsoft Word), iar documentul va fi denumit: NUME_Prenume_Categorie. Eseul va fi scris cu font Times New Roman, corp 12, spațiere la 1 rând, aliniere Justify și va avea 2 pagini sau min. 900 de cuvinte – max. 1200 de cuvinte;

La finalul concursului vor fi acordate 6 premii în bani (Liceu – 3 câștigători, Universitate – 3 câștigători), respectiv: un premiu în cuantum de 700 lei pentru locul I, un premiu în cuantum de 500 lei pentru locul al II-lea și un premiu în cuantum de 300 lei pentru locul al III-lea, precum și două mențiuni în valoare 100 de lei.

Perioada de desfășurare a concursului:
• 17.12.2021 – 4.02.2022: înscrierea și trimiterea eseurilor la adresa de e-mail: info@advu.ro.
• 21.02.2022 : afișarea rezultatelor și premierea câștigătorilor
Pentru înscrierea la concurs și pentru mai multe detalii, accesați site-ul organizatorului.

cartepedia.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: