BOOVIE Începe a șaptea ediție a festivalului de trailere pentru cărți. 5000 de elevi au participat în anii trecuți la concurs.

Asociația Grow Up Project și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“, ambele din Focșani, au dat startul celei de-a șaptea ediții a Boovie® -Festival-concurs internațional de book-trailere, destinat elevilor de gimnaziu și de liceu din întreaga țară, dar și de peste hotare.

Cele șase ediții desfășurate cu succes în tot atâția ani au dovedit că literatura și filmul fac într-adevăr echipă bună, Boovie® devenind cel mai mare festival-concurs din România destinat elevilor.

Boovie 7.0 se va desfășura în perioada 15-17 Iulie, la Focșani și le oferă tinerilor șansa de a-și asuma roluri de cititori implicați și conștienți, actori, scenariști, regizori sau cameramani, cu scopul de a crea legături și de a provoca participanții să își forțeze limitele imaginației într-o manieră modernă.

Perioada de înscriere este între 28 ianuarie – 08 Martie 2022, iar în data de 10 martie echipele își vor putea selecta cartea dorită pentru book-trailer. Proiectul final urmează a fi trimis până pe data de 01 Iunie. Regulamentul, precum și detalii referitoare la modalitatea de înscriere în concurs, lista de cărți, secțiuni, tutoriale etc, se vor regăsi pe site-ul Boovie® – www.boovie.ro și pe conturile de social-media.

libris.ro

Ce este Boovie®?

Festivalul-concurs a luat naștere în 2015, când la, pe atunci, Liceul Pedagogic „Spiru Haret“, profesorul Carmen Ion a decis să îi provoace pe elevi să citească. Nu sub amenințarea unor note, nu cu promisiunea unor medii mai bune, ci cu ideea realizării unui trailer!

De-a lungul celor șase ediții, festivalul a evoluat prin entuziasmul pe care l-au arătat profesorii și elevii, dând naștere, dincolo de inevitabila competiție, unei comunități mai mari de la an la an și unui spirit unic, care a determinat peste 5000 de elevi să se înscrie în concurs, în ultimii trei ani.

Această comunitate devotată educației s-a creat și prin suportul unor personalități marcante din diverse domenii culturale, dar și prin implicarea logistică și financiară a instituțiilor publice – Consiliul Județean Vrancea, Primăria și Consiliul Local ale municipiului Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

Anul acesta, organizatorii își propun să facă din Boovie nu doar un eveniment care să cuprindă toate colțurile țării, ci și să își consolideze poziția la nivel internațional. Pentru informații actualizate despre festival și calendarul evenimentelor, urmăriți-ne pe conturile social media Boovie®, pe Facebook, Instagram, YouTube și TikTok.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: