CINEMA Dana Rogoz, Pavel Bartoș și Andreea Vasile, pe marile ecrane din Slovacia și Cehia, într-o comedie scrisă de una dintre cele mai căutate scriitoare din regiune

Filmul „Îți voi spune ce fac vara asta”, din distribuția căruia fac parte cei trei actori români, Dana Rogoz, Pavel Bartoș și Andreea Vasile, este o comedie regizată de Marta Ferencová. Spune poveștile unor prieteni din copilărie care rămân apropiați și la maturitate. De-a lungul anilor, apar secrete care le vor schimba viețile. Pelicula rulează în cinematografele din Cehia și Slovacia, de weekendul trecut.

libris.ro

La petrecerea din Ajun de Crăciun, Ivana (Tereza Kostková), care trăiește împreună cu familia ei și soțul ei Martin (Marián Miezga), face un anunț care va ruina sărbătorile. Secretul fusese înainte împărtășit doar cu prietena lor comună, Adriana (Dana Rogoz), avocată specializată în divorțuri. Adriana trăiește singură, nu are copii, dar are o aventură cu șeful ei Filip (Martin Hofmann). Un alt personaj prezent la petrecere, Ela (Andreea Vasile), o prezentatoare de televiziune foarte cunoscută, duce o viață armonioasă cu traducătorul Andrej (Ondřej Sokol) și copiii, până când fostul ei prieten David (Ján Koleník) apare pe neașteptate. Adunarea este completată de patronul restaurantului, Vláďa (Pavel Bartos), care s-a căsătorit cu tânăra Broňa (Dominika Morávková) după o primă căsnicie eșuată. După experiența primului mariaj, el refuză ca soția lui să lucreze, ceea ce o face pe Broňa să facă totul pentru a-și ascunde munca. Secretele pe care le au atât cuplurile, cât și prietenii între ei, se vor complica cu atât mai mult cu cât soția prietenului lor care este prim ministru (Petra Vajdová) se îndrăgostește și vrea să își părăsească soțul (Jaroslav Plesl) în mijlocul campaniei electorale.

Afiș film “Îți voi spune ce fac vara asta”

Scenariul filmului îi aparține scriitoarei și jurnalistei Evita Twardzik Urbaníková, una dintre cele mai căutate autoare atât din Cehia, cât și din Slovacia. Cărțile ei au apărut la editura Evitapress și au devenit un simbol al drepturilor femeilor.

(Fotografie principală articol via Andreea Vasile)

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: