ȘTIRI “Cel care mă așteaptă”, “Hamnet” și “Cititoarea” între cărțile pentru care elevii fac trailere la Festivalul BOOVIE

Cea de-a șaptea ediție Boovie Festival – Concurs internațional de book-trailere a reușit să adune la start un număr impresionant de participanți – 3839 de elevi și 435 de profesori din România, Republica Moldova și diaspora.

La concursul din acest an își confruntă creativitatea și talentul 425 de echipe care au participat la tragerea la sorți pentru una dintre cărțile dedicate fiecărei secțiuni. Cele mai multe echipe se vor bate pentru premii în cadrul secțiunii consacrate a festivalului, secțiunea Boovie, dedicată elevilor de liceu, cu 266 de echipe înscrise. A crescut și interesul elevilor de gimnaziu pentru concursul de book – trailere cu 152 de echipe înscrise la Boovie Junior și Boovie Kids.

Alte 4 echipe înscrise la Boovie+ vor concura la cu 13 echipe care au ales să facă încă un trailer, pe lângă cel de la secțiunea de bază. Cele 2 echipe din diaspora vor concura la secțiunea Extro Boovie, iar la Trailerul de buzunar, ediția de anul acesta are până acum doar o echipă înscrisă.

libris.ro

Anul trecut, la tragerea la sorți a cărților s-au înscris 230 de echipe din 39 de județe ale țării, iar anul acesta numărul aproape s-a dublat.

Boovie 7.0 se va desfășura în perioada 15-17 Iulie, la Focșani și le oferă tinerilor șansa de a-și asuma roluri de cititori implicați și conștienți, actori, scenariști, regizori sau cameramani, cu scopul de a crea legături și de a provoca participanții să își forțeze limitele imaginației într-o manieră modernă.

Festivalul figurează în Lista competițiilor pe discipline școlare, sportive și proiecte educative internaționale și naționale în anul școlar 2021-2022, cuprinsă în Ordinul Ministrului.
Regulamentul și detalii referitoare la modalitatea de înscriere, lista de cărți, secțiuni, tutoriale etc, se regăsesc pe site-ul Boovie®.

Secțiunile Boovie 7.0

BOOVIE Kids – pentru elevi de gimnaziu (clasele a V-a și a VI-a). Secțiunea este împărțită în patru
subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
BOOVIE Junior – pentru elevi de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a/ a IX-a, pentru țările în care clasa a IX-a este aferentă gimnaziului, de ex. Republica Moldova). Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
BOOVIE – pentru elevi de liceu. Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
BOOVIE+ – secțiune din domenii diferite, non-literare/non-epice sau conexe cu disciplinele studiate la școală, pentru elevi de gimnaziu și de liceu. La această secțiune sunt acceptate producțiile sub formă de animație și scenariile proprii;

EXTRO-BOOVIE – secțiune destinată elevilor români din diaspora și elevilor străini, pentru care înscrierile continuă; aceștia vor alege o carte din concurs, în conformitate cu ciclul de învățământ căruia îi aparțin;

TRAILERUL DE BUZUNAR – secțiune în afara concursului, la care se pot înscrie, cu respectarea acelorași condiții, echipele care nu s-au încadrat în perioada oficială de înscriere sau cele care nu
respectă numărul minim de membri specificat în Regulament.

Cărțile categoriei Boovie Kids
• Ethan, cel care am fost, de Ali Standish
• Merci Suarez pornește într-o nouă cursă, de Meg Medina
• Maddie Little și formula prieteniei, de Erin Teagan
• Știința lucrurilor fragile, de Tae Keller

Cărțile categoriei Boovie Junior
• Ținutul țânțarilor, de David Arnold
• Cititoarea, de Traci Chee
• Universul știe, de Erin Entrada Kelly
• Noaptea despărțirii, de Jeniffer A Nielsen
• Cum mi-am petrecut vacanța de vară, de T. O. Bobe

Cărțile categoriei Boovie Liceu
• Te rog, ai grija de mama, de Kyung-Sook Shin
• Născuta din fum și os, de Laini Taylor
• Cum sa te împrietenești cu întunericul, de Kathleen Glosgow
• Hamnet, de Maggie O’Farrell
• Cel care mă așteaptă, de Parinoush Saniee

La categoria Boovie+, secțiune non-literară, cartea de anul acesta este Viața ca o țeapă, de Alan Cohen

libris.ro

Ce este Boovie®?

Organizat de către Asociația Grow Up Project și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, Boovie® este un festival de book-trailere care îi provoacă pe elevi să citească activ și conștient, dar și să-și exerseze abilitățile creative, prin realizarea unui trailer de 3.30 minute, interpretat, filmat și montat exclusiv de elevi.

În timp, festivalul a evoluat datorită entuziasmului pe care l-au arătat profesorii și elevii, dând naștere, dincolo de competiție, unei comunități mai mari de la an la an și unui spirit unic, pentru că celor care au participat o dată la întâlnirea de la Focșani le este imposibil să nu revină, fapt dovedit de peste 10.000 de concurenți înscriși în cei șapte ani. Această comunitate devotată educației a putut crește prin sprijinul logistic și financiar constant al instituțiilor publice – Consiliul Județean Vrancea, Primăria și Consiliul Local ale municipiului Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Sunt invitați să se alăture toți cei care împărtășesc idealurile educaționale promovate de festival.

Pentru informații actualizate despre festival și calendarul evenimentelor, urmăriți-ne pe conturile social media Boovie pe Facebook, Instagram, YouTube.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: