TIMIȘOARA După doi ani de dor, cititorii și scriitorii se revăd la Salonul de Carte Bookfest

După doi ani în care lumea editorială și cititorii au așteptat cu nerăbdare ridicarea restricțiilor, iubitorii și creatorii de carte revin la normalitate la primul Bookfest de după pandemie. Efervescența lansărilor și a noutăților editoriale înșirate pe rafturi au reînceput astăzi la Salonul de Carte Bookfest Timișoara, ediția a IX-a.

Editurile întâmpină cititorii cu cele mai noi apariții literare la Centrul Regional de Afaceri (Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), între 31 martie și 3 aprilie 2022. Deopotrivă cu cele 30 de lansări de carte, participanții se vor putea bucura de un concert gratuit al trupei Blazzaj din Timișoara.

Cititori la Bookfest Timisoara

Mircea Cărtărescu, Armand Goșu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie, Dan Lungu, Radu Paraschivescu, Veronica D. Niculescu, Alexandru Stermin, Cristian Presură, Radu Oltean, Lidia Bodea, Adrian Botez, Mircea Mihăieș, Smaranda Vultur, Viorel Marineasa, Brândușa Armanca, Robert Șerban, Cristina Chevereșan, Bogdan Munteanu, Melania Cincea, Daniela Rațiu, Claudiu Arieșan sau Dan Negrescu sunt câțiva dintre scriitori care vor fi prezenți cu lansări de carte, sesiuni de autografe și discuții, dar și pentru a prezenta cele mai așteptate cărți ale momentului.

Printre expozanți se află cele mai importante edituri din România — Grupul Editorial ALL, Grupul Editorial Art, Asociația Liga Albanezilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Asociația Memorialul Revoluției, Ari, Brumar, Casa, Cetatea de Scaun, Corint, Curtea veche Publishing, Datagroup, Diana Press, Didactica Publishing House, Editura Universității de Vest din Timișoara, Paralela 45, Polirom, Herald, Humanitas și Humanitas Fiction, Lebăda Neagră, Nemira Publishing House, Niculescu, Nomina, Prestige, RAO, Trei și distribuitori de carte precum librăria „La Două Bufnițe” și Cartea de Nisip – Librarium și distribuitori de muzică precum Music Media.

Câteva dintre ofertele editurilor la Bookfest Timișoara, ediția a noua

Editura ALL anunță reduceri de 25-60% față de cele din librării pentru cele peste 300 de titluri pe care le va expune în standul de la #BookfestTimișoara.
Printre noile volume prezente la stand cititorii vor putea răsfoi volumul „Genialimente”, de Max Lugavere și dr. Paul Grewal, în care autorii dezvăluie cum putem asigura funcționarea optimă a acestei mașinării extraordinare care este creierul uman, pentru a ne bucura toată viața de cele mai bune performanțe ale minții, de sănătate și vitalitate.

Recomandare editura ALL la Bookfest Timișoara

Editura Polirom din așteaptă cititorii cu circa 1000 de titluri, dar cea mai bună veste o constituie reducerea generală de 30% din prețul de copertă. Dintre noutățile Polirom prezentate la Bookfest Timișoara, editura remarcă titlurile apărute în colecția Historia, sub semnătura profesorului Armand Goșu, „Între Napoleon și Alexandru I”. Contextul internațional al anexării Basarabiei și, cartea care poate fi o bună oglindă de decriptare a situației internaționale actuale, Rusia, o ecuație complicată, ediția a II-a adăugită, cu cele mai recente texte despre războiul din Ucraina.

cartepedia.ro

Tot din colecția Historia, editura Polirom vă recomandă „Războiul Lumii. Epoca urii”, de Niall Ferguson, apărută acum și în ediție cartonată. Ferguson face o radiografie a cauzelor care au dus la instaurarea terorii în secolul trecut, o veritabilă epocă a urii, în multe privințe fără echivalent în istoria omenirii, ce a schimbat radical fața lumii și a marcat declinul Occidentului.
Din Colecţia Biografii romanţate, editura Polirom aduce la Bookfest Timișoara o noutate absolută: volumul „Nichita. Poetul ca şi soldatul”, semnat de profesorul Bogdan Creţu, director al Institutului de Filologie al Academiei Române, care va fi lansat duminică 3 aprilie, de la 13.10.

Grupul Editorial ART aduce 1200 de titluri, cu reduceri de până la 40% din prețul de raft.
Dintre zecile de noi titluri apărute la Editura ART amintim cel de-al doilea roman al lui scriitoarei americane Katherine Arden, „Fata din turn”. Cartea continuă aventurile neînfricatei și nonconformistei Vasea, o tânără născută în înzăpezita Rusie medievală, a cărei existență începe să fie populată de personajele poveștilor spuse la gura sobei. Încercările prin care trece alături de Solovei, calul său devotat, și vegheată din umbră de spiritul care o iubește, sunt într-adevăr demne de un erou de legendă, iar povestea lui Vasea este plină de suspans, creaturi înfricoșătoare, întorsături de situație și dramatism.

Fata din turn, Katherine Arden

Grupul Editorial Humanitas anunță o reducere generală de circa 10% din prețul de librărie, dar la cărțile pentru copii reducerea va fi de 25%, ceea ce ar trebui să încurajeze cât mai mulți mici cititori să descopere noutățile din colecțiile Humanitas Junior. Dintre cele 800 de titluri pe care Humanitas le va expune în stand, 80 sunt cărți-eveniment, bestsellerurile ultimelor luni, iar 17 dintre ele vor avea lansări în prezența autorilor și editorilor Humanitas.

farmec.ro

Programul Bookfest Timișoara, vineri 1 aprilie


▪13:00 – 13:40 Editura Brumar – Mihai Gafencu, Ghid pentru părinți
▪13:45 – 14:20 Editura Brumar – Robert Șerban, Ce rămâne din viaţă, invitat: Sorin Ciutacu
▪14:30 – 14:55 Editura Universității de Vest din Timișoara – coord Andra-Roxana Trandafir și Lucian Bojin, De-a dreptul vorbind. Invitate: Raluca Bercea și Emina Căpălnășan
▪15:00 – 15:25 Editura Universității de Vest din Timișoara – Gheorghe Secheșan, Pomul sacru al tradițiilor românești; invitată Maria Hadiji
▪15:30 – 15:55 Editura Universității de Vest din Timișoara – Pia Brînzeu, Fantomele lui Shakespeare, invitați: Vasile Popovici și Dana Percec
▪16:00 – 16:25 Editura Universității de Vest din Timișoara – Dan Negrescu, Mehala-o poveste, invitată Dana Percec
▪16:30 – 16:55 Editura Universității de Vest din Timișoara – Dan Negrescu, 150(1) de Duminici purificate muzical, invitat Marius Manyov
▪17:00 – 17:25 Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe
Mansardă la Veneția. Nouă săptămâni în lagună de Cristina Chevereșan
Vor vorbi: Cristina Chevereșan, Adina Baya, Grațiela Benga-Țuțuianu
▪17:30 – 17:55 Editura Humanitas Fiction – Lansarea romanelor
Paradisuri pierdute. Străbătând secolele, vol. I de Eric-Emmanuel Schmitt
Violeta de Isabel Allende;
Viscolul copiilor de Melanie Benjamin. Vor vorbi: Dana Percec, Ilianca Ilian, Lidia Bodea
▪18:00 – 18:25 Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe
15 la puterea a cincea. Interviuri de Melania Cincea. Vor vorbi: Melania Cincea, Radu Paraschivescu, Mircea Mihăieș
▪18:30 – 18:55 Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe
Jurnal de pustă de Borco Ilin. Vor vorbi: Borco Ilin, Cristina Chevereșan, Robert Șerban
▪19:00 – 19:55 Editura DataGroup: lansarea, în prezența autorilor, a volumelor Despre morți numai de bine, de Teodora Vescan, și Frații din jurul potcoavei, de Vasile Parascheva. Invitați: Claudiu T. Arieșan, director editorial, și Andru David Simionoiu, scriitor

Programul complet al evenimentelor va putea fi consultat pe http://www.bookfest.ro. Ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă în cadrul Salonului de Carte. Programul Bookfest Timișoara este între orele 10:00 și 20:00.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: