ECRANIZARE Clovnul Pennywise creat de Stephen King va fi protagonistul unui serial HBO Max

Welcome to Derry va fi numele serialului de tip prequel, care va crea povestea clovnului zâmbăreț și înșelător, personajul malefic al romanului IT de Stephen King. Pennywise se folosește de fricile copiilor pentru a-i ademeni în subteranelele orașului Derry, iar apoi într-o lume întunecată din care nu se vor putea elibera singuri, lumea fricii. După succesul fulminant de box-office al ultimei ecranizări IT, nu este chiar o surpriză că există planuri de a scrie povestea și pentru televiziune, dezvăluie publicația Vice.

IT (Orașul bântuIT, în română), romanul lui Stephen King care îl are ca intrigant pe clovnul cel rău, urmărește experiențele a șapte copii din orășelul american Derry. Rând pe rând, micuții naivi sunt ademeniți de clovnul Pennywise care le exploatează temerile pentru a se deghiza, în timp ce își vânează următoarea pradă. IT apare inițial sub forma lui Pennywise, clovnul dansator, iar mai târziu, în subteranele orașului, în forma unei entități diforme care absoarbe copiii și fricile lor.

libris.ro

Romanul tratează teme care au devenit ulterior mărcile literare ale lui Stephen King: puterea memoriei, traumele copilăriei și recurența lor la vârsta adultă, răutatea care se ascunde sub fațada idilică a orășelului american și învingerea răului prin încredere și sacrificiu reciproc.

Romanul IT a câștigat British Fantasy Award în 1987 și a fost nominalizat la premiile Locus and World Fantasy Awards. Publishers Weekly a desemnat-o cea mai bine vândută carte de ficțiune în 1986. Romanul a fost adaptat într-o miniserie, în 1990, și ca serial TV hindi în 1998. Ultima ecranizare, în două capitole, regizată de Andy Muschietti a fost lansată în septembrie 2017, respectiv 2019 și a adus casei de producție un miliard de dolari.

Silueta era îmbrăcată în ceva ce părea a fi un costum de clovn alb-argintiu. Fâlfâia împrejuru-i în vântul polar. Avea în picioare niște enormi pantofi portocalii, asortați cu nasturii-pompoane care se înșirau pe partea din față a costumului, într-o mână strângea un mănunchi de sfori ce se înălțau spre o mulțime de baloane, iar, când observă că acestea pluteau în direcția sa, Ben se simți cuprins și mai puternic de sentimentul irealității. Închise ochii, și-i frecă și îi deschise iar. Baloanele continuau să plutească spre el. – Stephen King, Orașul bântuIT, vol. 1

Despre Welcome to Derry

În știrile difuzate exclusiv într-un newsletter al industriei de film, s-a dezvăluit că Warner Bros Television lucrează la un serial care va fi difuzat pe HBO Max. Welcome to Derry ne va duce înapoi la începutul poveștii lui Pennywise, plasată în anii 1960, cu puțin timp înainte de evenimentele din IT: Capitolul 1. Se pare că filmul serial va relata despre originile lui Pennywise, clovnul.

Serialul Welcome to Derry se află deocamdată în stadiu de planificare, dar zvonurile spun că va beneficia de o echipă la fel de profesionistă precum cea a ultimei ecranizări. Despre distribuție nu se știe încă nimic, dar Andy Muschietti, cel care a regizat IT: Chapter One & Two a scris povestea împreună cu Jason Fuchs. Andy și Jason vor fi amândoi producători executivi ai serialului, alături de Barbara Muschietti. De asemenea, Andy a fost de acord să regizeze primul episod.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: