LANSARE Roman despre Revoluția din ‘89, bestseller #1 New York Times „Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989”

Scriitoarea Ruta Sepetys a participat la o întâlnire cu cititorii săi în cadrul FestivalYA, organizat de Cărturești și editurile partenere. Înconjurată de fani, autoarea a lansat audiobook-ul în limba română, în lectura lui Ștefan Ruxanda, disponibil exclusiv pe AudioTribe.

„Nu spune nimănui – nimic. Nu știi niciodată cine ascultă”

Așa începe thrillerul istoric ancorat în ultimii ani ai comunismului din România. De data aceasta însă, ascultătorii nu aparțin Securității. Sunt fanii romanelor Rutei Sepetys, care pot asculta de acum audiobook-ul Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 pe AudioTribe, prima platformă românească de audiobook-uri.

Întrebată cât de diferită crede că va fi experiența lecturii ascultând audiobook-ul, Ruta a precizat:

„În primul rând, sunt foarte încântată că această carte va fi disponibilă și în format audio. Spun asta pentru că unii dintre noi asimilează poveștile citind, iar alții le «absorb»mai bine ascultând. Prin ascultare experiența este mai imersivă și îți permite să te conectezi cu povestea într-un mod foarte profund.”

După bestsellere ca Fântânile tăcerii sau O mare de lacrimi, a căror acțiune se petrece în perioade istorice tulburi, romanul Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 a devenit un fenomen în Statele Unite ale Americii, ocupând primul loc în topul New York Times, la mai puțin de 2 săptămâni de la lansare. Despre subiectul romanului, Ruta Sepetys spune:

„Când am venit prima dată în România și am înțeles ce au îndurat ani de zile peste 20 de milioane de oameni, am simțit că povestea lor nu era suficient împărtășită. Puterea și reziliența românilor au fost pur și simplu incredibile. Iar acum, cititori din toată lumea se întreabă – cum a fost posibil să nu știm prin ce a trecut poporul român?”

a mărturisit autoarea

Pentru că audiobook-ul s-a bucurat de un real succes în limba engleză, Editura Epica a ales să ofere o experiență completă pentru această carte și să o aducă în căștile cititorilor și în varianta în limba română. Vocea actorului Ștefan Ruxanda redă cu mare sensibilitate trăirile lui Cristian, personajul principal, precum și tensiunea apăsătoare pe care o degajă fiecare pagină.

top-shop.ro

Audiobook-urile de ficțiune istorică, la mare căutare

Romanele de ficțiune istorică sunt, de altfel, printre cele mai populare genuri de audiobooks ascultate, așadar Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989 se va alătura unor titluri purtate în căști de mii de cititori, precum Fiica Reichului, de Louise Fein, Penelopiada, a aclamatei Margaret Atwood, Șarpele din Essex, romanul lui Sarah Perry care așteaptă în curând lansarea ecranizării sau Pădurea spânzuraților, de Liviu Rebreanu.

Iubitorii de carte se pot bucura de o experiență audio premium și pot asculta gratuit, în primele 30 de zile de la crearea contului, audiobook-ul Sfârșitul șoaptelor. Decembrie 1989, urmând pașii de pe www.audiotribe.ro.

Despre Audiotribe

AudioTribe este prima platformă românească de audiobook-uri și oferă un catalog de peste 10.000 de titluri, în română și în engleză. Noi titluri sunt adăugate în fiecare săptămână, unele dintre acestea fiind disponibile exclusiv pe AudioTribe. Serviciul este disponibil în toată Europa, cu excepția Ciprului, Maltei, Regatului Unit și Irlandei, pentru Android, iOS și telefoane Huawei.

Platforma AudioTribe este deținută de Ana Nicolau & Radu Nicolau, doi antreprenori din zona editorială și de tehnologie, și este dezvoltată în parteneriat cu Beat Technology, o companie care a colaborat cu platforme de top ale unor edituri din Norvegia, Danemarca, Germania și Spania. AudioTribe este totodată susținută de un parteneriat strategic cu rețeaua de librării Cărturești, lider pe piața de carte din România.

apiland.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: