NETFLIX 10 filme și seriale inspirate de cărți. Selecția lunii mai

Luna mai aduce pe Netflix seriale bazate pe cărți de ficțiune istorică și două filme inspirate de cărți cu protagoniste celebre. Pe lângă recent lansata Regina Albă, au apărut încă două serii inspirate de cărți care combină istoria cu imaginația, Prințesa albă și Prințesa Spaniolă, toate inspirate de cărți scrise de autoarea britanică Philippa Gregory.

Anya Taylor – Joy, actrița care a făcut furori în rolul principal din Gambitul Damei și Elizabeth Moss, June din Povestea Slujitoarei, vin pe Netflix în adaptarea cărții lui Jane Austen Emma (Anya) și Omul invizibil (Elizabeth) al lui H.G. Wells.

Cel mai așteptat serial al lunii mai este însă Stranger Things. Sezonul patru se lansează pe 27 mai.

SERIAL Stranger Things sezonul 4 – apare în 27 mai

13+ Horror, SF
Cu: Millie Bobbie Brown, Winona Ryder, David Harbour
Creatori: Duffers Brothers

Deși nu se încadrează strict în termenul seriale bazate pe cărți, Stranger Things este inspirat, spun creatorii săi, frații Duffer, de cultura pop a anilor ’80, de filmele lui Steven Spielberg și John Carpenter, precum și de romanele lui H.P. Lovecraft și ale lui Stephen King. Unul dintre cele mai populare seriale ale genului SF – horror din ultimii ani, devenit fenomen global mai ales între tineri, filmul urmărește aventurile lui Unsprezece (Eleven), o fetiță cu puteri paranormale, și ale prietenilor săi, în lupta împotriva unei forțe malefice.

La drum împreună (2022)

13+ Romantic, YA
Cu: Emma Pasarow, Belmont Cameli, Kate Bosworth
Regia: Sophia Alvarez

La drum împreună trailer

Inspirat de bestsellerul de Sarah Dessen, La drum împreună, filmul o are ca protagonistă pe Auden, o tânără insomniacă. O slujbă la un magazin de haine o introduce pe Auden în lumea fetelor: bârfe, prietenii, iubiri neîmpărtășite. Ea nu prea a avut parte de relații, pentru că a fost prea ocupată să fie fiica perfectă. Dar fata îl întâlnește pe Eli, un băiat singuratic, misterios, insomniac la fel ca ea, care îi devine ghid în oraș, noapte de noapte. Cei doi pornesc la drum împreună, iar Auden se bucură în sfârșit de adolescență.

libris.ro

SERIAL Prințesa albă (2017)

16+ Dramă, Romantic
Cu: Jodie Comer, Jacob Collins Levy, Michelle Fairley

Trailer Prințesa albă

Undeva, între hotarele Angliei, un pretendent la tron strânge o armată. Spune tuturor că e fratele Prințesei albe și adevăratul moștenitor. Să fie el oare băiatul trimis cândva în necunoscut de mama sa, Regina albă? Seria “Prințesa albă” e inspirată de romanul omonim al Philippei Gregory, una dintre cele mai apreciate scriitoare britanice pentru genul ficțiune istorică.

SERIAL Prințesa spaniolă (2019)

16+ Dramă, Ficțiune istorică
Cu: Charlotte Hope, Ruari O’Connor, Aaron Cobham
Creator: Emma Frost, Matthew Graham

Trailer Printesa Spaniola

Tot romanele Philippei Gregory – Blestemul regelui și Prințesa Statornică – au inspirat și această ficțiune care urmărește povestea Caterinei de Aragon. Prințesa spaniolă, abia adolescentă, este trimisă în Marea Britanie, pentru a-l întâlni pe cel care-i fusese sortit încă din copilărie – Arthur, prinț de Wales. Nu e primită cu brațele deschise și află că nu Arthur fusese autorul corespondenței romantice pe care o primise de-a lungul anilor.

Laia (2016)

16+ Dramă, Film de epocă
Cu: Miranda Gas, Ivan Benet, Roger Casamajor
Regia: Lluis Danes

Trailer Laia

Bazat pe o carte scrisă de Salvador Espriu, Laia, un roman clasic literaturii catalane de la începutul secolului XX, filmul spune o poveste despre înșelăciune, dragoste și inimi frânte, într-o narațiune care pune personajele în fața unor situații limită.

farmec.ro

Operațiunea Hunter Killer (2018)

16+ Acțiune, Suspans
Cu: Gerald Butler, Gary Oldman, Michael Nyqvist
Regizor:  Donovan Marsh

Trailer Operațiunea Hunter Killer

Filmul inspirat de romanul Firing Point, scris de Don Keith și George Wallace, îi are în rolurile principale pe Gerard Butler, Gary Oldman și Michael Nyqvist – într-unul dintre ultimele sale roluri. Povestea urmărește un echipaj de submarin și un grup de soldați SEAL ai Marinei Statelor Unite care încearcă să îl salveze pe președintele rus, capturat în urma unei lovituri de stat.

Omul Invizibil (2020) – apare în 16 mai

16+ Thriller, Horror
Cu: Elizabeth Moss, Aldis Hodge, Oliver Jackson – Cohen
Regia: Leigh Whannell

Trailer Omul Invizibil

SF-ul Omul invizibil este bazat de romanul cu același nume al lui H. G. Wells, sursa de inspirație pentru numeroase filme cu această temă. Elisabeth Moss interpretează rolul unei femei care crede că este urmărită de fostul ei iubit decedat (Oliver Jackson-Cohen), după ce acesta dobândește abilitatea de a deveni invizibil.

Adaptarea cinematografică contemporană a romanului lui Wells a primit recenzii pozitive din partea criticilor, datorită performanței lui Elizabeth Moss și abordării temei abuzului domestic.

Emma (2022) – apare în 16 mai

16+ Comedie, Dragoste
Cu: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Josh O’Connor, Callum Turner
Regia: Autumn de Wilde

Trailer Emma 2020

O nouă viziune asupra romanului Emma, de Jane Austen, scris în urmă cu două secole. Filmul o are în rolul principal pe Anya Taylor-Joy, cea care a transformat pelicula Queen’s Gambit într-un succes internațional. În ecranizarea cărții lui Austen, Anya este o tânără bogată și elegantă care locuiește cu tatăl ei și se distrează făcând pe Cupidon cu cei apropiați.

libris.ro

Ghost in the shell SAC 2045 (2021)

16+ Manga, Anime SF
Cu: Atsuko Tanaka, Osamu Saka

Trailer Ghost in the shell SAC 2045

Dacă încă n-ați încercat romanul grafic japonez (manga), puteți începe cu o adaptare după Ghost in the shell SAC 2045, a lui Masamune Shirow. Sezonul doi al seriei urmărește aventurile super – agentei Motoko Kusanagi și lupta sa cu post-oamenii, creaturi formate din proteze omenești conduse de creiere cibernetice. Sezonul doi al serialului se lansează pe Netflix săptămâna viitoare.

Gray man (2022) – data lansării incertă

16+, Thriller, Acțiune
Cu: Ryan Gossling, Chris Evans, Ana de Armas
Regia: Anthony și Joe Russo

Trailer Gray man 2022

Bazat pe romanul de debut al lui Mark Greany, filmul îl are ca protagonist pe asasinul plătit Court Gentry, fost agent CIA. Gentry pleacă într-o misiune prin Europa pentru a-l salva pe șeful său, Sir Donald Fitzroy, și pe familia acestuia de Lloyd, un alt fost agent secret reconvertit în mercenar, acum membru al unei gigantice corporații franceze care vrea să-l elimine pe Gentry.

Nota bene, dacă nu găsiți în articol link către vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că nu este disponibilă în România nici în engleză, nici în română.

watchshop.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: