PROGRAM Străzi Deschise 14 – 15 mai. Untold vine pe Victoriei. Se deschide pentru pietoni și Fântâna Zodiac din sectorul 4.

Cel de-al doilea weekend „Străzi deschise” redeschide traseele pietonale pe Calea Victoriei şi Bulevardul Unirii între 14 şi 15 mai şi prezintă, în zone centrale, evenimente în aer liber pregătite de teatre, universităţi, biblioteci, centre culturale şi operatori culturali independenţi locali.

Restricții de circulație în București. Străzi deschise 14-15 mai 2022

După un prim weekend cu peste 15.000 de participanţi, zonele care devin din nou pietonale la „Străzi deschise” și pe care vor fi restricții de circulație în weekendul 14-15 mai, între orele 09:00 şi 22:00, sunt:

Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei

Bulevardul Unirii între Splaiul Independenţei şi bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv între bulevardul Dimitrie Cantemir şi bulevardul Mircea Vodă;

Rondul de la Fântâna Zodiac din zona Parcului Carol 1, sector 4

top-shop.ro

Program Străzi Deschise 14-15 mai 2022

Sâmbătă, 14 mai 2022, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) și Rasfoiala.com invită cititorii la Noaptea Muzeelor, să petreacă, timp de șase ore, de la 18.30 la 00.30, experiențe senzoriale și literare într-un muzeu al cuvântului rostit, scris și imaginat! 

Rasfoiala.com a pregătit vizitatorilor de noapte trei spații de intimitate cu lectura și cartea, câte unul la fiecare nivel al clădirii. În grădina muzeului, cititorii sunt invitați la cabina foto decorată cu cărți, unde elfii de serviciu vor face pentru ei cele mai livrești fotografii. Spațiul de tihnă & lectură Răsfoiala, de la etajul întâi, îi va răsfăța cu noi apariții editoriale și povești captivante. La mansardă, îi așteaptă o întâlnire cu un autor necunoscut – Blind Date with a Book. Alegi tu cartea sau te alege ea pe tine?

Participarea la Noaptea Muzeelor este gratuită. Informații complete despre programul evenimentului în alte muzee din București sau din țară găsiți aici.

Din programul artistic al celui de-al doilea weekend Străzi deschise fac parte activităţi educative şi matinee pentru copii (între orele 09.00-11.00) şi evenimente de seară (între orele 17.00 – 21.00) – spectacole de teatru, dans contemporan, ateliere, instalaţii participative şi concerte în zone centrale din oraş şi în cartiere.

Evenimente pentru copii, Străzi Deschise 14-15 mai 2022
 • teatru de păpuşi şi ateliere de lectură pregătite de Biblioteca Metropolitană Bucureşti în faţa Muzeului de Istorie al României.
 • atelier de construit o instalaţie spaţială din module gonflabile şi
 • atelier dePictură pe apă” pentru copiii şi adolescenţi
Evenimente pentru copii la Străzi deschise 2022
Evenimente pe Calea Victoriei, Străzi deschise 14-15 mai 2022

Începând de la ora 17.00, mai multe puncte din traseul pietonal de pe Calea Victoriei şi din zone adiacente vor fi activate cu evenimente artistice:

 • În zona Palatului CEC – Muzeul de Istorie al României, UNArte Bucureşti organizează sâmbătă, 14 mai, un workshop cu Mihai Mălaimare, dedicat statuilor vivante.
 • În zona magazinului Muzica, instalaţia participativă de pe vitrina magazinului Muzica,
 • În ambele zile, de la ora 17.00, spectacole de dans contemporan pe care le va itinera şi în cartiere,
 • Sâmbătă, 14 mai, de la 19.00, bucureştenii pot asculta, un recital canto – muzică pop susţinut de Vivian Clement
 • Duminică, 15 mai, un concert al cursanţilor Şcolii de Artă Bucureşti – Secţia Canto – Muzică uşoară.
 • Teatrul de Animaţie Ţăndărică dă întâlnire publicului bucureştean în faţa Hotelului Radisson, unde prezintă în fiecare zi, de la ora 18.00, peste două ore de reprezentaţii de teatru.
 • prezentări de modă pregătite de Departamentul Modă al UNArte programate în fiecare zi de weekend, între orele 17.00 şi 19.00, în zona Parcului Iorga

libris.ro

Străzi Deschise se extinde în sectorul 4

Începând din weekendul 14-15 mai 2022, proiectul extinde programul artistic, în premieră, în sectorul 4 la Fântâna Zodiac, din zona Parcului Carol I.

Sâmbătă, 14 mai şi duminică, 15 mai, între 10.00 şi 21.00, locuitorii din zona Parcului Carol sunt invitaţi la

 • spectacole ale Teatrului Evreiesc şi ale Teatrului de Animaţie Ţăndărică
 • concerte de canto, orgă electronică şi percuţie pregătite de Şcoala de Artă Bucureşti
 • concert al grupului „Adagio” prezentat de Palatul Naţional al Copiilor
 • recitaluri muzicale şi ateliere pentru copii organizate de CREART
 • reprezentaţii de dans contemporan susţinute de Asociaţia Delazero şi ARCUB
 • expoziţii de pictură şi momente de dans ale Clubului Copiilor Sector 2

Evenimentul va include și o zonă de street food, standuri cu produse handmade, panouri foto, muzică ambientală și o zonă de relaxare.

apiland.ro

Evenimente conexe Străzi deschise 14-15 mai 2022

În weekendul 14-15 mai, participanţii la „Străzi deschise” se pot bucura de Street Food Festival pregătit de Gourmet Entertainment în Piaţa Victoriei şi Piaţeta Regelui.

Festivalul Nostalgia prezintă instalaţii de artă stradală pe Calea Victoriei, iar Casa Filipescu Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti aşteaptă vizitatorii cu expoziţii permanente, instalaţii şi expoziţii outdoor.

În curtea sediului Mihail Sadoveanu a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, au loc lansări de carte şi recitaluri de operă, iar expoziţia de fotografie „World Press Photo Romania” poate fi vizitată în Piaţa Universităţii până pe 4 iunie.

Pentru prima dată, Untold Festival vine la Bucureşti cu DJ music spots pe Calea Victoriei, în piaţeta Teatrului Odeon şi la Lipscani.

Tot în acest weekend, sâmbătă, 14 mai, se redeschid Fântânile Urbane din Piaţa Unirii cu un spectacol multimedia. Fântânile vor oferi show-uri multimedia de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie.

Străzi Deschise este organizat de Primăria Capitalei alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în colaborare cu operatori culturali privaţi şi antreprenori HoReCa din Bucureşti.

farmec.ro

2 gânduri despre „PROGRAM Străzi Deschise 14 – 15 mai. Untold vine pe Victoriei. Se deschide pentru pietoni și Fântâna Zodiac din sectorul 4.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: