STRĂZI DESCHISE Peste 15.000 de bucureșteni au ieșit la promenadă în primul weekend care a închis centrul capitalei pentru mașini

Vezi programul Străzi deschise 28 – 29 mai 2022 în București.

Peste 15.000 de bucureşteni şi turişti s-au bucurat de străzi eliberate de maşini în primul weekend de Străzi Deschise din 2022. Sâmbăta de 30 aprilie și duminica de 1 mai au adus împreună mii de localnici care s-au bucurat de vremea bună și de evenimentele oferite gratuit de Primăria Capitalei, ARCUB, creart și PROEDUS.

cartepedia.ro

Spectacole de teatru și dans, jocuri pentru copii, muzică live și sport pe bulevard

Pe Calea Victoriei, bucureștenii au fost întâmpinați de actorii de la Teatrul Masca şi Teatrul Ion Creangă, care au prezentat spectacole de teatru în faţa Muzeului de Istorie al României, iar actorii Teatrului de Revistă Constantin Tănase au jucat chiar pe trotuarul din faţa teatrului.

Spectacol la Străzi Deschise – Foto ARCUB

În zona Hotelui Golden Tulip Victoria Bucharest, trecătorii au admirat expoziţia de fotografii de epocă „La Pas pe Calea Victoriei”, proiect ce readuce în prim-plan istoria și parfumul Bucureștiului de altădată. Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti de pe traseul pietonal „Străzi deschise” şi-a deschis porţile participanţilor la eveniment cu cele trei expoziţii ale muzeului şi o expoziţie outdoor.

Piaţa „George Enescu” şi Şoseaua Kiseleff au găzduit activităţi pentru copii în ambele zile de weekend la „Străzi deschise”. Opera Comică pentru Copii a adus cel mai mare puzzle din lume în Piața „George Enescu” şi a pregătit ateliere, parade şi sesiuni de dans pentru cei mici. PROEDUS a propus micilor bucureşteni locuri de joacă pe Şoseaua Kiseleff, unde copiii şi-au testat abilităţile în diverse circuite sportive.

Copiii la Străzi Deschise 2022 Foto ARCUB

O plimbare pe Şoseaua Kiseleff în weekendul trecut a inclus, pentru cei mari, şi expoziţia „Arhitectură şi Regalitate”, care ilustrează influenţa regalităţii în arhitectura din România.

top-shop.ro

Program Străzi Deschise în weekendul 14 – 15 mai

Proiectul Străzi deschise 2022 care deschide pentru pietoni carosabilul din zona centrală a Capitalei (Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața „George Enescu”, Piața Universității, Bulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff) și creează spații de relaxare în centrul orașului va continua în 2022 până în 16 octombrie.

Următorul weekend Străzi deschise va fi 14-15 mai, când segmente din Calea Victoriei şi Bulevardul Unirii vor deveni din nou pietonale şi vor găzdui evenimente artistice, muzică live și activități pentru copii. Programul pentru acest weekend este disponibil aici.

Proiectul este suspendat în 7-8 mai, deoarece în acest weekend va avea loc Bucharest Half Maraton – eveniment care, de asemenea impune restricții de circulație.

În Piaţa Universităţii, a fost inaugurată duminică, 1 mai, cea de-a 65-a ediție a expoziției internaționale anuale „World Press Photo România”, care poate fi vizitată de trecători până la data de 4 iunie.

perfect-tour.eu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: