CINEMA Focul viu, ecranizarea romanului Firestarter, de Stephen King, se lansează în 13 mai

Firestarter, cea de-a doua adaptare pentru marele ecran a romanului horror omonim de Stephen King, avându-l pe Zac Efron în rolul principal, va avea premiera în cinematografele din SUA și Europa săptămâna viitoare, în 13 mai 2022.

libris.ro

Povestea lui Charlie, o Carrie cu puteri incendiare

Filmul este bazat pe romanul din 1980 al lui Stephen King și pe adaptarea acestuia din 1984. Protagonista poveștii este Charlie (Ryan Kiera Armstrong), o adolescentă cu superputeri pirokinetice (abilitatea de a stârni focul cu puterea minții) și este urmărită de o agenție guvernamentală care vrea să îi folosească capacitatea pentru propriile interese.

Trailer film Firestarter, adaptare Stephen King

Sydney Lemmon o va interpreta pe mama lui Charlie, iar Zac Efron îl interpretează pe tatăl ei. Michael Greyeyes, Gloria Reuben, Kurtwood Smith și John Beasley joacă, de asemenea, în rolurile principale.

Despre romanul Firestarter, de Stephen King

Firestarter, al șaselea roman al lui Stephen King, este un roman SF horror, publicat pentru prima dată în septembrie 1980. În anul următor, cartea a fost nominalizată la titlul cel mai bun roman la British Fantasy Award, Locus Poll Award și Balrog Award.

Coperta Firestarter Stephen King

În 1984, a fost adaptat pentru prima oară pentru cinema, cu Drew Barrymore în rolul lui Charlie. În film au mai jucat actorii Heather Locklear și Martin Sheen, în rolurile părinților fetei. O continuare a filmului, adaptată pentru televiziune, a fost realizată în 2002 și difuzată de canalul american Sci – Fi (Syfy acum).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: