CITESC PENTRU BANI O companie va plăti cititorii 200 de dolari pe carte citită pentru a cerceta reprezentarea femeilor în literatură

“Angajăm: Citește pentru bani!”

Ești cititor pasionat, gata să întorci o nouă pagină? Următorul tău capitol ar putea fi la WordsRated! Aplică pentru a deveni bibliofilul nostru și câștigă 200 de dolari pentru fiecare carte pe care o citești.

Așa sună anunțul de angajare care a devenit viral pe internet, datorită ofertei de nerefuzat – citește pe bani! Zilele trecute, la Noaptea Muzeelor, ne-am distrat cu un anunț identic făcut în joacă, care a avut mare succes între cititorii cu simțul umorului. Nu ne-am gândit însă că gluma noastră este inspirată de un caz real.

libris.ro

“Poziție: Bibliofil de înaltă clasă”

Anunțul continuă, pe site-ul ONG-ului, cu descrierea jobului de vis al oricărui iubitor de carte.

Căutăm persoane capabile să devoreze sute de pagini cu ușurință, acordând în același timp atenție la detalii. Sarcina ta va fi să citești cartea și să iei notițe despre detalii specifice. Exemple:

  • Numărul de personaje, în funcție de sex
  • Numărul de propoziții acordate personajelor masculine față de cele feminine
  • Locațiile în care se desfășoară povestea
  • Ce cărți citesc personajele sau ce cărți sunt menționate
  • Numărul anumitor cuvinte sau fraze
  • Câte întrebări au fost puse în carte
  • Ce animale apar în carte

Pentru fiecare carte citită și cercetată, cititorul de profesie va primi câte 200 de dolari și nu există o limită a numărului de volume pe care bibliofilii sunt invitați să le analizeze. Cititorii vor primi cărțile gratuit.

Ce cărți trebuie să citești?

În prezent, cercetarea este axată pe reprezentarea femeilor în romanele moderne, iar selecția va fi realizată dintre romanele bestseller The New York Times.

Printre titlurile care ar putea face parte din listă se numără Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo, de Taylor Jenkins Reid, care a fost între cele mai bine vândute cărți de ficțiune NYT timp de 43 de săptămâni. Și Acolo unde cântă racii, de Delia Owens, care s-a aflat în top 157 de săptămâni.

farmec.ro

Criterii de angajare

Orice cititor pasionat cu vârsta mai mare de 18 ani poate deveni “bibliofil de înaltă clasă”. Nu există restricții nici cu privire la naționalitatea aplicanților. Fiind un job la distanță, puteți lucra cât de mult doriți, oricând doriți și de oriunde doriți, scrie angajatorul în anunț. Tot ce ai nevoie sunt o conexiune stabilă la internet și o bună cunoaștere a limbii engleze.

Angajatorul este o multinațională dedicată agregării de date despre cărți, literatură și industria editorială. Studiile și statisticile realizate de ei sunt unice, gratuite și disponibile pentru toată lumea.

Crezi că te califici?

Dacă crezi că ești cel pe care îl caută cei de la Words Rated, poți aplica aici. Dacă ești angajat, dă-ne de veste pe Facebook sau Instagram. Ne-am bucura să scriem despre experiența unui cititor de profesie.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: