BESTSELLER Top 10 cele mai vândute cărți pentru copii de la Libris

Să pui o carte în mâna celor mici e una dintre cele mai bune tradiții de Ziua Copilului. Chiar și atunci când copilul tău nu e prea atras de lectură, dacă primește cărți printre cadourile de 1 Iunie, curiozitatea va învinge. Asta pentru că, între cele mai iubite zece cărți oferite de Libris, avem volume pentru toate gusturile. Povești emoționante apreciate generații la rând, cărți educative și volume cu ilustrații și activități atractive, vă spunem câte ceva despre fiecare, aici.

nemira.ro

Războiul care mi-a salvat viața, Kimberly Brubaker Bradley

Războiul care mi-a salvat viața, Kimberly Brubaker Bradley

Editura Arthur, 2022, 296 pagini, ediție cartonată

Vârsta recomandată: 7-10 ani

Mai mult ca sigur, realitatea conflictului de lângă noi este una care naște întrebări și pentru cei mici. În povestea emoționantă scrisă de Kimberly Brubaker Bradley, o fetiță cu dizabilități se luptă să supraviețuiască vemurilor grele ale războiului. Micuța Ada, la numai nouă ani, înfruntă lipsa căldură din din familie și pericolele unui drum lung, pentru a descoperi iubirea și respectul acolo unde nu s-ar fi așteptat.

Creionel 5-6 ani. Caiet de exerciții grafice

Creionel 5-6 ani. Caiet de exerciții grafice

Editura Diana, 2019, 48 de pagini, ediție necartonată

Vârsta recomandată: 5-6 ani

Acest volum este un excelent ajutor pentru copiii din clasa pregătitoare. Copiii învață să scrie semnele și elementele grafice care îi vor ajuta să deprindă mai ușor înțelegerea și scrierea literelor și cifrelor. Totul se petrece sub îndrumarea simpaticului personaj Creionel, într-o ediție revizuită și îmbunătățită.

Micul prinț, Antoine de Saint-Exupery

Micul prinț, Antoine de Saint-Exupery

Editura Litera, 2018, 108 pagini, ediție necartonată, ilustrată

Vârsta recomandată: 7-10 ani

Micul prinț este una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii, cu 2 milioane de volume cumpărate anual în toată lumea.  Povestea băiatului care ajunge de pe un asteroid pe pământ și explorează lumea ciudată a adulților este prilejul unei lecturi antrenante atât pentru copii, cât și pentru părinți. Volumul conține ilustrațiile originale ale autorului.

chilipirul-zilei.ro/

Dumbrava minunată, Mihail Sadoveanu

Dumbrava minunată, Mihail Sadoveanu

Editura Mihail Sadoveanu, 2013, 48 de pagini, ediție necartonată

Vârsta recomandată: 7-10 ani

Una dintre poveștile mereu apreciate de copiii români din toate generațiile continuă să fie Dumbrava minunată a lui Sadoveanu. Toți cei care am fost copii ne amintim cu drag de aventurile Lizucăi și cățelului ei Patrocle, în călătoria spre casa bunicilor din dumbrava minunată. Iar acum putem împărtăși povestea cu copiii noștri.

500 de adevăruri incredibile și trăsnite

500 de adevăruri incredibile și trăsnite

Editura Paralela 45, 2021, 112 pagini, ediție necartonată

Vârsta recomandată: +10 ani

Această enciclopedie pentru copii va stimula curiozitatea tuturor puștilor. Cele mai năstrușnice informații despre animale, plante, corpul uman sau adevăruri surprinzătoare din sport și istorie , compun o bază distractivă de cultură generală în această carte pentru băieții și fetele de zece ani și mai mult.

Matilda, Roald Dahl

Matilda, Roald Dahl

Editura Art, 2021, 264 de pagini, ediție cartonată, ilustrată

Vârsta recomandată: 7-10 ani

Aflată la a treia ediție în România, Matilda lui Roald Dahl este una dintre acele povești pentru copii care încă ne încântă, poate și pentru că e o poveste despre…citit. Micuța Matilda are nenorocul unei familii cu un tată infractor și o mamă needucată și cicălitoare. Pentru ei Matilda e de neînțeles, cu toate cărțile ei. Până și directoarea școlii unde Matilda învață, e o ființă îngrozitoare. Singura aliată a Matildei e domnișoara Honey, învățătoarea care știe că fetița e un geniu și că ascunde câțiva ași în mânecă.

farmec.ro

Prima mea carte de ghicitori și proverbe, Patrisia Lungu

Prima mea carte de ghicitori și proverbe, Patrisia Lungu

Editura Carta Atlas, 2019, 64 de pagini, ediție necartonată, ilustrată

Vârsta recomandată: 7-10 ani

Prima mea carte de ghicitori și proverbe oferă sute de ghicitori și proverbe despre o mulțime de teme: animale, păsări, fructe, flori, meserii, sărbători, familie, momentele zilei, etc. Volumul este un excelent companion pentru dezvoltarea abilităților lingvistice, a logicii și gândirii într-un mod distractiv pentru cei mici.

Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +3 ani

Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +3 ani

Editura Aramis, 2016, 64 de pagini, ediție necartonată

Vârsta recomandata: 3-5 ani

O “carte”  doar în sens mai larg, aceasta este o colecție de 64 de pagini de jocuri și activități menite să îmbunătățească spiritul de observație, coordonarea și simțul cromatic al copiilor. Aceștia desenează, găsesc indicii și rezolvă diverse probleme adaptate vârstei.

Iubim să călătorim. Ema și Eric descoperă România, Ioana Chicet – Macoveiciuc

Iubim să călătorim. Ema și Eric descoperă România, Ioana Chicet – Macoveiciuc

Editura Didactica Publishing House, 2021, 80 de pagini, ediție cartonată, ilustrată

Vârsta recomandată: 5-7 ani

Ioana Chicet – Macoveiciuc este una dintre cele mai cunoscute autoare române de cărți pentru copii, cu o serie de volume apreciate atât de cei mici, cât și de cei mari. În acest volum ilustrat de Lavinia Trifan, îi acompaniem în vacanță pe cei patru Pofticioși, o familie care explorează Români, cu cele mai pitorești locuri ale ei. Prin intermediul lor copiii află povești, legende, obiceiuri românești, cunosc locuri din țară și învață să aibă grijă de natură.

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum

Editura Art, 80 de pagini, ediție cartonată, ilustrată

Vârsta recomandată: 3-10 ani

Această carte este unul dintre cele mai frumoase poeme scrise deopotrivă pentru copii și adulți. Poetul Gellu Naum a imaginat, sub pretextul poveștii pinguinului Apolodor și a călătoriei sale spre Polul Sud, o carte de aventuri, un poem, o satiră și, totodată, o carte profund umană. Lectura ei în familie este o experiență emoționantă și prilejul unor momente de neuitat alături de cei mici.

bestkids.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: