ȘTIRI Ecranizare nouă pentru Markus Zusak, autorul “Hoțului de cărți”, unul dintre cele mai iubite romane ale anilor 2000

Luna viitoare va începe la Sydney producția filmului Mesagerul, un serial dramatic bazat pe romanul de succes cu același nume al lui Markus Zusak. Scriitorul australian a câștigat inimile iubitorilor de lectură de pretutindeni cu Hoțul de cărți, roman vândut în peste 16 milioane de exemplare și ecranizat cu Geoffrey Rush, Emily Watson și Sophie Nélisse în rolurile principale.

Mesagerul este a treilea roman al lui Zusak, scris înainte cărții care l-a făcut faimos în lumea întreagă. La fel ca Hoțul de cărți, și această carte a devenit bestseller multipremiat la nivel global. Mesagerul spune o poveste plină de mister, suspans și bunătate despre viața trăită cu sens, despre micile gesturi salvatoare pe care le putem face unii pentru alții.

watchshop.ro

Markus Zusak și Mika, soția lui, vor fi între producătorii executivi ai serialului

Filmul va fi produs de echipa premiată pentru serialul Lambs of God, de asemenea bazat pe o carte. Echipa de scenariști va fi condusă de Sarah Lambert, iar producători vor fi Jason Stephens și Elisa Argenzio. Scriitorul Markus Zusak și Mika Zusak, soția și managerul său, vor fi producători executivi ai seriei, alături de Sally Riley și Rebecca Anderson de la canalul ABC.

Cu o distribuție formată din tinere talente, susținută de o echipă de creație cu experiență, serialul va avea în rolurile principale doi actori foarte cunoscuți în Australia, William McKenna (Nowhere Boys) și vedeta australiană Maggie Dence (Rake, Wonderland).

„Această poveste este despre potențialul neexploatat și ne amintește că fiecare dintre noi este, în felul său, remarcabil. Este despre prietenie, despre încercări și despre eșecuri. Este despre dragoste neîmpărtășită, curaj și despre cum să o iei de la capăt. Este despre familia în care te naști și familia aleasă, dar mai ales despre modul în care micile acte de bunătate fac valuri uriașe. Mesagerul ne invită să pășim într-o lume în care bunătatea și conexiunea umană sunt eroii”, a declarat producătorul Jason Stephens.

libris.ro

Mesagerul spune povestea lui Ed Kennedy, un tip oarecare care-și vede de existența banală, lipsită de satisfacții, până într-o zi, când face un gest care schimbă totul și nu doar pentru sine. După ce oprește un jaf armat, Ed devine eroul comunității, dar și “mesager” fără voie, prins într-un plan misterios.

A doua zi după jaful nemaiîntâmplat, bărbatul începe să primească niște mesaje bizare, însoțite de patru cărți de joc – asul de caro, treflă, pică și inimă, fiecare cu propriul set de sarcini. Cine le trimite? Și ce ar trebui să facă cu ele un tip fără speranță, un simplu șofer de taxi, cum este Ed? Ed a fost ales să aibă grijă. El se împiedică pe această cale misterioasă, ajutând și rănind, completând cărțile, până când ajunge să vadă că adevăratul mesaj a fost pentru el. Asumarea rolului de mesager l-a readus pe Ed la viață.

Serialul va fi difuzat de ABC în Australia anul viitor. Deocamdată nu există informații despre planurile de distribuție a filmului în alte rețele TV și în alte regiuni.

watchshop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: